avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM - model cadru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM - model cadru

Buna ziua,

Referitor la modificarile aparute la modelul cadaru a CIM,
a. Art. F - atributiile postului
b. art M, lit. c1 - obligatia angajatorului de a informa angajatul cu privire la obligativitatea de a adera la un fond de pensii pilon II
c. obligatia de a informa salariatul cu privire la procedurile de utilizare a semnaturii electronice (CM - art 17, alin. 3 lit o)

1. Este necesara incheierea unor AA pentru toate contractele deja existente, in care vor fi inserate punctele a-c de mai sus?

2. Chiar daca nu este utilizata semnatura electronica, va fi necesara inserarea acestei mentiuni? (ex: CIM lit. L - Alte clauze, lit e) procedurile privind utilizarea semnăturii electronice avansate sau semnăturii electronice calificate însoțite de marca temporală electronică sau marca temporală electronică calificată și sigiliul electronic calificat al angajatorului: părțile nu vor utiliza semnătura electronică.)

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 28 Iulie 2021
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc. Care este data de intrare in vigoare pentru modificarile cu privire la fisa de post si fondul de pensii Pilon II? obligatoriu de cand a intrat ordinul in vigoare, 20.07.21?

Iar in ceea ce priveste procedura de utilizare a semnaturii electronice, daca compania semneaza doar olograf, momentan, trebuie sa introduca aceasta mentiune si in CIM/AA pentru contractele existente?

M-ar ajuta opinia dumneavoastra. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul 585/2021 a intrat in vigoare la 19 iulie 2021.

Procedurile privind utilizarea semnăturii electronice, semnăturii electronice avansate și semnăturii electronice calificate trebuie să se regăsească și în conținutul contractului individual de muncă.
Referitor la procedura pentru utilizarea semnaturii electronice,

E corecta inserarea acesteia la Lit. L - Alte Clauze, lit. e), astfel: e) procedurile privind utilizarea semnăturii electronice avansate sau semnăturii electronice calificate însoțite de marca temporală electronică sau marca temporală electronică calificată și sigiliul electronic calificat al angajatorului: părțile nu vor utiliza semnătura electronică, vor utiliza semnătura olografă la semnarea tuturor documentelor rezultate la încheierea contractului individual de muncă, pe parcursul executării acestuia sau la încetarea contractului individual de muncă.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
AndradaCristu, utilizator
Revin cu o alta varianta, daca imi puteti expune opinia dumneavoastra daca ar fi in regula formularea:

Lit. L - Alte Clauze, lit. e), astfel: - e) procedurile privind utilizarea semnăturii electronice, semnăturii electronice avansate și semnăturii electronice calificate: la încheierea, modificarea, suspendarea sau, după caz, la încetarea contractului individual de muncă, părțile trebuie să utilizeze același tip de semnătură, respectiv semnătura olografă
sau semnătura electronică, în condițiile legii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, referitor la noile prevederi legislative privind semnarea ... luminita29 luminita29 Buna ziua, Referitor la noile prevederi legislative privind semnarea electronica a documentelor. Am inteles ca trebuie sa implementam in regulamentul intern ... (vezi toată discuția)
Oug 36/2021 semarea electronica a documentelor de munca alexandra.iancu alexandra.iancu Buna ziua! Prin OUG 36/2021 se introduce faptul că părțile pot opta să utilizeze la încheierea contractului individual de muncă/actului adițional la ... (vezi toată discuția)
Semnatura in word pe contract de munca - este valabila? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Recent am primit o oferta de angajare. Angajatorul mi-a spus ca nu este nevoie sa vin pentru semnarea contractului. Mi-a spus ca imi vor trimite ... (vezi toată discuția)