avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ...

Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei persoane pe care nu o cunosc în locul unde era mormântul bunicului.precizez că bunicul este decedat de 25 de ani și mormântul era marcat cu gard metalic și cruce metalica.crucea era aruncata langa gardul cimitirului.am discutat cu preotul satului ,acesta spunandu- mi că nu știe nimic și că cimitirul este in administrarea primăriei.dupa discuția cu primarul acesta mi- a spus că este adevărat dar dumnealor nu au nici o evidență a persoanelor înmormântate in cimitir și că totul se face la mica intelegere între familii.precizez faptul că nu am fost anunțați și nu s- a cerut părerea familiei.as dori un sfat ...care sunt demersurile legale? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: alin8 , utilizator 14:55, 25 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!Cautati vinovati fara temei.Daca in acesti 25 de ani cineva ar fi trecut macar 1 data pe an pe la mormant nu ati fi ajuns in situata asta.In cimintire se plateste o taxa anuala de administrare.In cazul in care nimeni nu mai achita aceasta taxa locul devine refolosibil
Vorbiți in necunostinta de cauza! În sat nu exista administrație a cimitirului.unde să plătesc taxa? Și la cimitir se mergea în fiecare an de paste.de ce vă băgați în discuție daca nu va pricepeți? .

Și poate nu ați înțeles.. mormântul avea grilaj metalic și cruce metalica.am găsit crucea aruncata!!! Daca era părintele dumitale nu mai vo rbeai de taxe.daca erau taxe le plăteam așa cum plătesc pentru mormântul tatălui și al bunicii.

Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Ok.Banuiesc ca cineva este proprietar sau administreaza acel teren .Daca e terenul nimanui nu vad nici cine ar putea fi vinovat si tras la raspundere.
Nu este terenul nimănui.tori morții din cimitir sunt in aceași situație.ma întreb....oare are cineva dreptul să facă același lucru cu toți?oamenii respectivi și-a au câștigat dreptul de a fi înmormântați și de a- și pastra locul de veci.simplul fapt că s- a distrus crucea și gardul metalic prezintă o infracțiune.sunt morminte in tara de sute de ani...și nu le atinge nimeni.


Justiția va vedea cine este vinovat imediat ce procuratura va veni să exhumeze și să vadă dacă bunicul meu mai este acolo .dumneavoastră știți că DSV nu mai accepta exhumarea de cadavre( nici după 7 ani) decât cu prezenta procuraturii?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
complet gresit: eu am exhumat anul trecut, in plin lockdown, am avut autorizatie de la adm. cimitirelor si de la cele doua cimitire, de unde am exhumat si unde am reinhumat; nu am avut nevoie de procuratura ci doar de gropari si un sicriu ... si preot, evident

Diana Feder a scris:

Justiția va vedea cine este vinovat imediat ce procuratura va veni să exhumeze și să vadă dacă bunicul meu mai este acolo .dumneavoastră știți că DSV nu mai accepta exhumarea de cadavre( nici după 7 ani) decât cu prezenta procuraturii?




Alte discuții în legătură

Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Taxa morminte ibizza ibizza Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit ... (vezi toată discuția)
Buna seara,va supun atentiei un caz personal,si va rog foarte ... alexyxy alexyxy Buna seara,va supun atentiei un caz personal,si va rog foarte mult sa-mi acordati sprijin explicativ .Preotul satului a dispus inhumarea in locul de veci al ... (vezi toată discuția)