avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Întrebare: Dacă am satisfăcut stagiul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Întrebare: Dacă am satisfăcut stagiul militar ...

Bună ziua,
Întrebare: Dacă am satisfăcut stagiul militar obligatoriu,un an și patru luni,am activat într-o meserie având armament și muniție,22 de ani,am schimbat meseria 12 ani,vrând să revin ,mi-a fost respins dosarul pentru motivul că nu am curs de mânuire armament și muniție.-meseria-pădurar.Este corect,legal,e nevoie de curs ?Cursul este mai valabil decât stagiul militar ?
Cel mai recent răspuns: Nelu balint , utilizator 23:38, 27 Mai 2021
Pentru a fi încadrat în muncă și a dobândi calitatea de personal silvic, candidatul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să fie cetățean român;
b) să cunoască limba română, scris și vorbit;
c) să aibă vârsta minimă de 18 ani;
d) să fie apt din punct de vedere medical și psihologic;
e) să aibă studiile și pregătirea adecvate pentru ocuparea funcției pe care se încadrează;
f) să nu fi fost condamnat definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni cu intenție în domeniul silvic, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
Mulțumesc.Toate aceste condiții le-am îndeplinit însă,pentru a mă putea prezenta la concurs mi se mai cerea :absolvirea unui curs de agent de securitate,pe care l-am făcut și-am prezentat dovada,precum și atestam c-am urmat un curs de mânuire armament și muniție,pe care nu l-am făcut,considerând că stagiul militar și faptul că timp de 22 de ani am fost în serviciu dotat cu armament și muniție,în silvicultură,fapt pentru care am fost descalificat și nu m-au primit la concursul pentru ocuparea postului.Întrebarea era,este corect și legal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jandarmi vali2010eu vali2010eu ma pot angaja la jandarmi fara bacalaureat (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si ... RomegheaIuliam RomegheaIuliam Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si vreau sa ma inscriu la M.A.I, se mai ia in considerare nota la purtare din liceu ? (vezi toată discuția)
Cor sindicalistul sindicalistul codul ocupatiei pentru POMPIER SERVANT este 516104 va rog sa-mi spuneti daca nu am 12 clase(liceu) pot ocupa aceasta functie va multumesc (vezi toată discuția)