Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești zilnic, în căsuța ta de email, o sinteză cu cele mai importante noutăți, analize și știri de context. Înscrie-te gratuit!

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.Sunt in divort de comun acord cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.Sunt in divort de comun acord cu sotul.Locuim intr=un ...

Buna ziua.Sunt in divort de comun acord cu sotul.Locuim intr=un apartament pe care eu l=am primit de la parintii mei care nu mai sunt in viata ,dar cu contract de vanzare= cumparare.Dorim sa vindem acest apartament dar sotul doreste jumatate din suma obtinuta din vanzarea apartamentului,avand si copil cu varsta de peste 20 ani carui nu vrea sa ii cedeze nimic.Ce sanse am ca totul sa fie impartit la trei(copil,sot,sotie) in mod egal sau sa castig acest apartament fara a mai despagubi sotul.Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Partajul este realizat intre soti, copiii nu au niciun drept, in ce priveste bunurile sotilor.

Daca nu va intelegeti, in ce priveste partajarea, va puteti adresa instantei de judecata.

In procesul de partaj, puteti solicita o cota-parte mai mare, din dreptul de proprietate, spre exemplu 2/3, iar sotul sa aiba o cota de 1/3.

In speta, se va tine seama de faptul ca bunul imobil v-a fost remis de catre parintii dumneavoastra, in realitate, actul fiind o donatie deghizata.

Proprietatea devalmasa ( care se raporteaza la bunurile dobandite de soti, de la data casatoriei, fiind incident regimul comunitatii legale ) se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre cei doi codevalmasi nu are individualizata o cota-parte din dreptul de proprietate.

Aceasta urmeaza a fi determinata prin partaj.

Dupa decesul dumneavoastra, calitatea de succesor o au copiii, si, daca va recasatoriti, sotul supravietuitor.

Prezumitia de contributie egala, la dobandirea bunurilor, de catre soti, nu este una irefrgrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune titima titima Sunt casatorita de 23 de ani. De vreo 2 ani relatia noastra s-a deteriorat tot mai mult. Avem 2 copii, unul de 9 ani si jumatate si unul de 18 ani care tocmai ... (vezi toată discuția)
Actiune partaj vsjohn53 vsjohn53 In 2003 am cumparat impreuna cu sotia, un apartament prin vinzarea altuia care era pe numele parintilor la care am adaugat niste bani obtinuti prin imprumut ... (vezi toată discuția)