avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare CF Uscatorie/Pod in Apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare CF Uscatorie/Pod in Apartament

Buna ziua, am achizitionat in 2019 un pod/mansarda unui bloc care este transformat intr un apartament foarte frumos. In CF apare etaj Pod , Uscatoria Nr. 4.
Exista vre o posibilitate de a transforma destinatia uscatoriei din CF intr un apartament cu toate actele in regula?
Multumesc anticipat,
Cu stima
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2021
hernancattaneo, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:09, 21 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc de răspuns. E folositor. O zi buna

DinuX a scris:

Cred ca in mod normal va trebuie autorizatie de constructie emisa in urma unui proiect + expertiza tehnica (arhitect, ingineri, experti, verificatori). Cereti de la primarie un certificat de urbanism.

Sub un acoperiș cu construcția din lemn (podul), nu ar trebui să fie folosit drept uscătorie.
Umezeala produce mucegai, care (în timp) distruge lemnul și structura de rezistență, astfel acoperișul poate fi "măturat" de vânt la orice furtună.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2022
Cretu Jan Marian, utilizator
Podurile de pe vremuri (la casele batranesti de exemplu) sunt spatii ventilate, deci fara umezeala. De aceea se foloseau si la uscarea carnii, ciupercilor si a plantelor medicinale sau la depozitarea cerealelor. Asta pe vremea cand nu se aplicau pe scara larga ideile arhitectului François Mansart.
Pe de alta parte, sunt imobile realizate din lemn (nu numai case, dar chiar si blocuri), nu ar trebui sa aiba bai ca umezeala dauneaza lemnului?!
Care este aportul raspunsului dumneavoastra venit dupa aproape un an la rezolvarea problemei initiatorului? In plus omul a cumparat un apartament existent fizic care in acte e uscatoria blocului, nu vrea sa faca in pod uscatorie...
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
DinuX, utilizator
Cartea tehnica a constructiei este acelasi lucru cu autorizatia de construire care sta ;la baza constructiei? Cea in care sunt incluse toate aspectele: plansele, sectiunile, instalatiile, detalii zidarie, cote? Multumesc
Alimentarea cu apa se poate face si fara acordul vecinilor daca nu au fost prevazut pt uscatorie / pod utilitati?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achizitionat de curand o uscatorie. problema e ... garetbora garetbora Buna ziua. Am achizitionat de curand o uscatorie. Problema e ca nu am racordare la apa si canalizare. Iar conductele de apa si canalizare nu trec prin perete ... (vezi toată discuția)
Pod fara utilitati - e necesar acordul vecinilor? IoanaMaria10+ IoanaMaria10+ Buna ziua, Un pod care nu a avut conexiuni la utilitati (apa, lumina, gaz) si prin mijloace...romanesti isi face o scurgere pe exteriorul cladirii este ... (vezi toată discuția)
Lucrari ilegale brianam brianam Buna ziua La etajul 4 in blocul in care locuiesc cineva a cumparat o uscatorie careia i-a schimbat destinatia in garsoniera. Pot sa spun ca atunci cand s-a ... (vezi toată discuția)