avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Deschiderea coletului la livrare înainte de a se face ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Deschiderea coletului la livrare înainte de a se face plata, ...

Deschiderea coletului la livrare înainte de a se face plata, este sau nu un drept al consumatorului?
Deschiderea coletului la livrare este un serviciu, nu un drept al consumatorului. Nu e prevăzut în niciun act normativ din România. O să-l găsiți doar pe site-urile curierilor sau ale comercianților online.

Fan Curier:

CHECK ON DELIVERY

CARACTERISTICI
Oferă posibilitatea de a deschide comanda la livrare și de a verifica vizual, în maxim 1 minut, dacă produsele comandate sunt corespunzătoare;
NU este permisă verificarea/ proba tehnică la destinație!
Disponibil atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice;

TARIFE*
Această opțiune poate fi achitată DOAR de către expeditor: 5.00 lei (fără TVA)/expediție | 5.95 lei (cu TVA)/expediție.


eMag:
Deschiderea coletului la livrare

Ai dreptul de a verifica daca ai primit exact ce ai comandat!

La eMAG platesti dupa ce deschizi coletul si te asiguri ca ai primit produsul comandat, in stare perfecta. Serviciul „Deschiderea coletului la livrare” este disponibil pentru toate produsele care au afisat acest beneficiu in pagina si este valabil atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice.

Cum functioneaza serviciul?

In momentul primirii comenzii poti solicita curierului deschiderea coletului pentru a verifica starea produsului/produselor.

Acest serviciu iti ofera doar posibilitatea de a verifica daca produsul se prezinta in stare perfecta, nu si posibilitatea de a verifica tehnic (testa/proba) produsul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea coletului la livrare O.Mihai O.Mihai Buna ziua, Pentru produsele comandate online, livrarea facuta printr-o firma de curierat, in momentul in care primesc produsul fizic, pot deschide coletul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retur al unui produs defect cristiulian cristiulian Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unei comenzi facuta cu ceva timp in urma, la distanta. Dupa o prealabila consultare telefonica si citirea ... (vezi toată discuția)
Comanda cu probleme emag ! Costel2018 Costel2018 Am comandat un produs de pe emag si mi sa promis că îmi ajunge peste 3 zile maxim dar nici a 4 zile nu a ajuns si eu deja am plecat din românia , produsul ... (vezi toată discuția)