avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta nerespectata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta nerespectata

Buna ziua. Va rog frumos să îmi spuneți dacă este legal ca un angajator sa renunțe la procesul de angajare dupa doua zile de la transmiterea ofertei de angajare (pachet salarial si program), oferta acceptata si stabilit data de incepere. Pretextul este neclar "niște situații interne". In baza acestei oferte ferme, s-a renuntat la fostul loc de munca. Situația este extrem de neplăcută si frustranta! Va rog frumos să mă sprijiniti cu un răspuns, cu un sfat. Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2021
RodicaSI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 4 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, oferta de munca si acceptarea in scris a acesteia cu clauzele aferente postului respectiv: salariu, program, obligatii, drepturi, reprezinta un contract care trebuia inregistrat de angajator.
Art. 16 . [forma contractului de munca]
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Daca ati suferit un prejudiciu din culpa angajatorului, puteti initia o actiune impotriva acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oferta de munca nu are valoare juridica, decat sub aspectul indeplinirii de catre angajator a obligatiei de informare a dv, anterior semnarii cim.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

".... retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de candidat, are consecinţe exclusiv de ordin material asupra angajatorului, în sensul că acesta va fi obligat să suporte consecinţele retragerii intempestive şi o eventuala plată de daune interese."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta de angajare Cristina Stoian Cristina Stoian Bună ziua. O firmă pentru care lucrasem, m-a contactat pentru a-mi cere CV-ul, cu care să participe la o licitație pentru un pachet de servicii. Tot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa știu ce se poate face in cazul in care ... Cornelia1221@gmail.com Cornelia1221@gmail.com Buna ziua, Doresc sa știu ce se poate face in cazul in care un angajator își retrage ( nu mai onorează) oferta de angajare făcută unui potențial ... (vezi toată discuția)
Oferta de munca JulianCarax22 JulianCarax22 Buna ziua! Poate angajatorul sa-si retraga oferta de munca? Am avut un interviu la o companie si, la doua zile dupa, am fost contactat cu un feedback ... (vezi toată discuția)