avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, doamnelor si domnilor! Am si eu urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, doamnelor si domnilor! Am si eu urmatoarea speță: ...

Buna ziua, doamnelor si domnilor! Am si eu urmatoarea speță: soț si soție la a doua casatorie, fiecare avand cate un copil din casatoriile anterioare. Copiii sunt majori. Cei doi locuiesc de 7 ani in casa sotului cumparata inaintea casatoriei, sotul fiind unicul proprietar in contract. Cum se poate proceda legal pentru ca sotia sa fie trecuta si ea in contract cu cota parte, pentru a nu fi data afara din casa la bătrânețe, daca sotul decedeza primul? Mentionez ca cei doi nu mai au alte bunuri, decat aceasta căsuță, pe care, desi nu au platit-o împreună, ei au facut frecvent îmbunătățiri, renovari si ar fi normal ca sotul supravietuitor sa locuiască in continuare in ea. Multumim anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:45, 15 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De varianta asta am pimenit si eu, dar nu ajuta pt ca fiul poate cere partajul si doamna nu prea are ce sa faca cu suma ce o primeste pt partea ei.

Romică Stoica a scris:

Sotul supravetuitor mosteneste defunctul si fara alte artificii.
In caz de deces, in prezenta speta, sotul supravetuitor mosteneste 25% din averea defunctului.

Mai este o varianta: cum iti asterni, asa dormi! Daca baiatul dlui vede ca dna s-a purtat frumos cu tatal lui si cu el, o va lasa sa locuiasca in imobil cate zile o avea! Da' daca a fost a dracului, o zboara cu toate hartiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire lonita lonita Am un copil dintr-o fosta relatie (fara casatorie). Intre timp m-am casatorit. In caz ca eu patesc ceva nu as vrea ca fosta concubina sa poata emite pretentii ... (vezi toată discuția)
Fiul nostru are probleme de comportament. cum ne putem proteja astfel încât soțul supraviețuitor să nu fie tulburat în posesia casei? sbpackard170 sbpackard170 Bună ziua, Suntem doi pensionari, soț și soție și printre bunurile noastre avem o casă în care locuim. Unicul nostru fiu manifesta probleme de ... (vezi toată discuția)