avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incredibila chestie. e posibil ca timp de doi ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incredibila chestie. e posibil ca timp de doi ani, salariatul, ...

incredibila chestie. e posibil ca timp de doi ani, salariatul, nu a beneficiat de servicii medicale in calitate de asigurat (fiind concediat), fiind nevoit sa si plateasca toate analizele si consultatiile, apoi este reangajat si angajatorul ii retine CASS, pt toata perioada concedierii, cu toate ca acest serviciu , nu a fost asigurat de catre stat. Adica se plateste o prestatie de care nu ai benefiaciat 2 ani? este ceva legal, care sa contrazica acest fapt? Cum sa platesti ceva , de care nu ai beneficiat. O lege ceva, care sa scuteasca de plata CASs, pt perioada, cand salariatul, nu a beneficiat de serviciile de asigurat?
Inseamna ca legea trebuie completata cu un amendament.. Iar in CIM,nu exista un acord de retinere a CASS.Iar CIM, este contractul dintre parti. Angajatul , nu a fost imputernicit sa retina, anumite sume, exceptie facand hotararile judecatoresti. .Trebuie sa fie un cadru legislativ,privind restituirea unor sume.. Pot fi incidente si prevederile privind trecerea obligatiei de plata a contributiilor, de la angajator la salariat. De ex, un cetatean, care nu lucreaza si alege sa nu plateasca CAS, este in regula. Deci nu se poate face separare intre cetateni (unul poate sa nu plateasca, iar altul TREBUIE sa plateasca,Faptul ca unul realizeaza sau nu venituri, se refera la prezentul situatiei constatate. De aceea exista si posibilitatea alegerii salariatului, de a se asigura la o clinica privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare vbdiro vbdiro Am avut CIM abuziv desfacut, am castigat in instanta-inclusiv la Curtea de Apel, la reintegrare mi-au fost acordate drepturile salariale-au fost virati banii ... (vezi toată discuția)
Gravida - neplata contributiilor cabdulmalik cabdulmalik buna ziua, va retin atentia in speranta unui ajutor pentru problema mea. logodnica mea este insarcinata in 27 saptamani. este angajata cu CIM in ... (vezi toată discuția)
Gravida - neplata contributiilor de catre angajator cabdulmalik cabdulmalik buna ziua, va retin atentia in speranta unui ajutor pentru problema mea. logodnica mea este insarcinata in 27 saptamani. este angajata cu CIM in ... (vezi toată discuția)