Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... alocatie copil 2018-prezent minciuna si inselatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

alocatie copil 2018-prezent minciuna si inselatorie din partea sotiei

Buna ziua,

In data de 8 mai 2018 s-a nascut copilul. La scut timp sotia si-a facut un cont pentru primirea alocatiei. In decursul timpului mi-a relatat urmatoarele: initaial ca primeste 200 de lei, dupa un timp cand a revenit in campul muncii ca primeste 600 de lei pana face copilul 3 ani (Stimulentul de inserţie) si la ultima discutie a fost ca primeste iar 200 de lei.
Evident ca ma minte. Dupa ce am intrat in posesia extraselor de cont am vazut urmatoarele:
Primeste din contul Ag.Jud pt.Prestatii Sociale urmatoarele sume exprimate in lei:
- 2018 (iul 200, aug 200, sep 200, oct 3367, dec 1985)
- 2019 (ian - noi 1985, dec 1579)
- 2020 (ian - dec intre 950 si 935)
- 2021 (ian - mai 864, iun 361)
Daca initial sumele mai mari sau o parte din ele reprezinta ajutorul de stat pentru perioada cat a stat in postnatal (asta banuiesc) imi poate explica cineva ce intelege din situatia asta?
Mentionez ca s-a intors in campul muncii din sep 2019. Practic a stat acasa 1 an...
Vreau sa inteleg ce si cum inainte sa initiez o actiune in instanta.
Nu ma deranjeaza ce sau cati bani primeste, in schimb faptul ca ma minte ma face sa vreau sa schimb macazul. Si acum vreau sa inteleg si de ce a primit/primeste banii astia.

Cu stima,
Marian.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diferenta o constituie indemnizatia pentru cresterea copilului.

Alocația de stat pentru copii - evolutie
[ link extern ]
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt ce actiune in instanta?
Dvs credeti ca s- a intretinut cu 200 de lei?
Alocatia e una, indemnizatia e raportata la salariu si stimulentul altceva...
Daca ati fi Intrebat-o, ati fi aflat.
Ea nu a dat banii in casa sau ce vreți sa spuneți?
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca mai bine initiati direct actiunea de divort. Directia acolo e sau ar trebui sa fie. Va dati seama ca dupa o asemenea aberatie de actiune in instanta pentru o presupusa inselatorie, urmatorul pas nu poate fi decat divortul. Din partea EI si ar fi logic sa faca asa.
Nici nu voiam sa dea banii in casa. Nu despre asta e vorba. As fi fost foarte fericit daca exista transparenta si o anumita suma care ramanea pe luna ajungea intr-un cont pentru copil. In schimb "doamna" m-a mintit, mi-a cerut bani si o suma a bagat-o in buzunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie mariana07 mariana07 Buna ziua, Am citit ca stimulentul va fi acordat pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului, daca mama incepe cu minim 60 de zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Alocaţie pentru copii după divorţ FiatPronto14 FiatPronto14 Buna ziua, în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii ... (vezi toată discuția)
Pot obține de la soțul meu pensie de întreținere și alocația de stat a copilului fără să introduc și acțiunea de divorț? Alexandra Cassandra Alexandra Cassandra Buna seara! In urma cu doua luni, sotul meu a parasit domiciliul comun. Timp de aproximativ o luna, acesta i-a adus minorei ( nascuta in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)