avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ...

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze personalul la 3 sau la 7 zile ,preventiv
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @stefangero , daca dvs. ati avea soarta a 10 persoane bolnave in mana , si ati avea remediul sa-i salvati , dar acel remediu , statistic , va ucide pe 2 - sa zicem - dintre ei , v-ati asuma riscul ? sau le-ati spune sa moara toti “ linistiti “ , pentru ca dvs. considerati o crima sa folositi acel leac ? Le-ati refuza aceasta sansa ? Pentru ca - statistic - 8 ar putea sa traiasca ( poate chiar toti , statistica da doar cifre posibile ) . Si - daca ar fi sa puneti in cuvinte situatia de mai sus - nu tot asa ati spune ? ca beneficiile administrarii acelui leac ( minim 8 vieti salvate ) depasesc riscurile ( de maxim 2 vieti pierdute ) ? Asa ca parerea “ fotomodelului “ Gheorghita este parerea AVIZATA a colonelului Gheorghita , medic primar infectionist , doctor in stiinte medicale , asistent si sef de lucrari la Universitatea de Medicina Carol Davila . Si ... da , e un barbat care arata foarte bine ... poate starni invidii ... ( nu mie , sunt femeie ... ) .
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
CHKa, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@CHKa, va pierdeti timpul incercand sa argumentati / explicati logic cuiva care prefera teoriile conspirationeste, si a expertilor de pe facebook.
Deja mi-l si imaginez pe @stefangero privind cu o privire inteleapta monitorul. Doar el stie mai bine....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare doctorul Anthony Fauci poate fi considerat o sursa medicala credibila? Sau si-a cumparat si el diploma pe internet?...
florinm. a scris:

latka a scris:

Să-și piardă locul de munca.



Pe care-l vor recâștiga apoi în instanță. Conform legislației actuale, un angajat nu poate fi obligat să suporte financiar nicio cheltuială care se referă la securitatea și sănătatea în muncă.
Pe de altă parte, de la o cunoștință a mea care lucrează în sistemul medical, am aflat că există chiar un protocol de testare semnat de „comandantul acțiunii”, care prevede foarte clar când și în ce condiții personalul medical trebuie să fie testat (pe banii angajatorului evident), iar în acel protocol nu se face nicio referire la testarea obligatorie (și cu atât mai puțin pe banii angajatului!!). Testarea se face doar atunci când angajatul prezintă simptome de boală sau dacă a fost „contact direct” al unui pacient care se prezumă că are Covid. Dar, pe de altă parte, dacă personalul medical era echipat cu combinezon și restul echipamentului de protecție, atunci el nu este considerat „contact direct”. Astea sunt câteva din prevederile respectivului protocol



Nu se stie ce ar ieși în instanță.
Insa, in acest moment este exclusa varianta cu desfacerea CIM ca varianta legala pe.plan jurisprudential.

Daca se va implementa legislativ vaccinarea obligatorie nu prea ar fi șanse de câștigat în instanță deoarece fiecare stat are dreptul de a legifera în acest domeniu, conform jurisprudenței CEDO.

Spitalul are și el probleme deoarece testarea costa bani și este o situatie particulara care se va întinde pe mult timp.Deci, nu este vorba de o testare la câteva luni ci la câteva zile ceea ce este cu totul altceva.
De asemenea, spitalul trebuie sa evite sa fie dat în judecata pentru fapta medicilor și în acest caz chiar dacă ar fi vorba de o împrejurare eventuală ar trebui sa își ia masuri de precauție.

Insa, daca medicul poarta costum de protecție discuția poate fi alta în ceea ce privește pacientul.

Cu toate acestea, exista și problema de a se evita infectarea altor medici, obligație care incumba spitalului pentru protecția angajaților sai.
Medicii pot da în judecata spitalul la rândul lor pentru motivul ca spitalul nu a făcut ceea ce trebuia ca sa ii protejeze în domeniul sănătății.

În esenta, acestea ar fi coordonatele generale în ceea ce privește situația de fapt si de drept în domeniul Covid-19 și asa va analiza cazul și orice judecator experimentat și înțelept.

Pentru coordonatele.concrete discuțiile pot fi extrem de lungi întrucât toate cele expuse de mine se pot ramifica și subramifica în caz de proces.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum să contamineze pe alții dacă nu e bolnav? S-a demonstrat că toți nevaccinații sunt purtători de virus ca să contamineze pe alții? Nu se vede clar că medicii aplică niște protocoale absurde și ei înșiși nu știu să trateze așa-zisa boală Covid? Dacă știau, nu le mureau bolnavi în spitale după ce au zăcut acolo o lună, sub nasul lor. Atunci au habar despre acest, să-i zicem, vaccin? Cum puteți accepta această nebunie și încă să o mai și întăriți?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
POMPILLIA, utilizator

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)
Buna seara,lucrez intr-un centru rezidential si am refuzat vaccinarea ... patryc74 patryc74 Buna seara,lucrez intr-un centru rezidential si am refuzat vaccinarea anti covid -19,este legal sa fiu pus pe o viitoare lista de disponibilizari din acest ... (vezi toată discuția)