avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinta unei asociatii mici de locatari 20 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinta unei asociatii mici de locatari 20 de apartamente ...

Presedinta unei asociatii mici de locatari 20 de apartamente a dispus să i se emită card si doreste sa foloseasca fondul de reparatii al blocului pentru a repara acoperisul cu muncitori la negru fără contract si fără garantie.Doar o minoritate dintre locatari nu suntem de acord si dorim o reparatie cu forme legale.Cum o putem impiedica ?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2021
DEBRA, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:36, 22 Iulie 2021
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comunicati oficial presedintelui de asociatie sa respecte disp L nr 196/2018 -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
explicati-le vecinilor care sunt de acord cu aceasta varianta ca:
-firma da garantie si factura
-plata la negru este ilegalitate..cum justifica cheltuirea banilor in contabilitatea asociatiei?(puteti plusa cu o posibila reclamatie de delapidare)
-hidroizolatia este un punct nevralgic si au fost cazuri in care firmele au dat gres...sa nu se bucure la un pret mai mic, ca in cateva luni au sansa sa ii coste mai mult decat oferta initiala a unei firme

cardul il consider util la o asociatie...se pot face plati catre furnizorii de utilitati sau diverse achizitii, fara a fi necesar viramentul sau umblatul cu cash
Și eu consider cardul util pt. plăti dar nu ca să scoată cash 50.000 lei din fondul asociatiei ca să platească muncitorii la negru.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
:)) 10k euro la negru........eu i-as spune ca o asteapta o plangere penala pt delapidare....sa vedem cum justifica lipsa banilor
Raspunsul ei a fost că bagă in contabilitate doar facturile de materiale iar pentru "valoarea manoperei " care e 20.000 lei se descurca ea. Ce organ de control as putea sesiza si in ce moment in timpul lucrarilor sau după terminarea lor?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2021
DEBRA, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligativitatea presedintelui asociatiei de proprietari bcory bcory Buna seara, Va rog sa imi dati un sfat cum sa procedez cu presedintele Asociatiei de Proprietari caruia i-am adresat in scris o cerere la care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie de propietari timpuriu timpuriu procesul verbal semnat de presedinte prin care scot bani din fondul de penalizari se poate considerea , act justicativ in contabilitate ? (vezi toată discuția)
Cum schimbam asociatia de locatari si daca este legal ce au facut ... Raluca anonima Raluca anonima Cum schimbam asociatia de locatari si daca este legal ce au facut ei? Urmeaza povestea mai pe scurt. In vara s-a mutat un domn la etajul 4 si bineinteles ... (vezi toată discuția)