avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inscriere nou proprietar la Asociatie de proprietari.O ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inscriere nou proprietar la Asociatie de proprietari.O persoana ...

Inscriere nou proprietar la Asociatie de proprietari.O persoana dupa ce face succesiunea trebuie sa duca la asociatia de proprietari copie dupa certificatul de mostenitor pentru inscrierea noului proprietar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 11:01, 12 August 2021
@Adam Grecu :) numele si cnp-ul.........ynocentta e din alt film si o intereseaza doar nr de posturi(bune si mai mult proaste)

E vorba ca acele date sa nu fie folosite in scopuri ilicite in practica sa constatat ca astfel de, lucruri sau mai intamplat "Peste tot dati/prezentati copii ale actelor de stare civila, precum si tot felul de alte date si nu va faceti probleme ( abonament telefon, inscriere la biblioteca, etc.)."
Total adevarat ce ati zis dvs. dar starea civila telefon gaze etc toti sunt operatori de date cu caracter privat asociatia de proprietari nu e si nici nu are un patrimoniul din care sa fie despagubite evetualele persoane pagubite spre deosebire de celallate companii care nu doar ca risca sa plateasca despagubiri de comit astfel de fapte dar isi pot pierde si licenta de operator de baze de date cu caracter privat.
:) aveti vreun caz in care s-au platit despagubiri?nu...pentru ca nu exista asa ceva
in realitate,amenzile nu au vreo treaba cu gravitatea faptelor si de cele mai multe ori au fost modice

Stiu un caz in care o familie cumparat un apartament dus la asociatie exact asta apoi plecta la lucru in italia si sau trezit cu apartament vandut le-a luat 2 ani ca sa rezolve treaba in instanta.A fost ceva dea dreptul rasul plansul cei de la cartea funciara dadeau vina pe notar ,notar se lauda ca el a semnat ca primarul si deadea vina pe angajatele sale ,angajatele sale dadeau vina una pe alta in final singurul de a fost condamnat pentru aceasta fapta penala a fost administratorul care oricum la durut in basca ca oricum avea deja o condamnare pt ca delapidase 200.000 lei de la asociatia de proprietari fireste respectivul a fost suficient de destept sa nu aiba bunuri pe numele sau ca sa nu poata fi executat silit .
Sau caz 2 un presedinte de asociatie facut cu ajutorul acelor acte credit la un IFN fireste ca pana la urma a fost respectivul credit declarat nul dar a fost o lupata de 2 ani in instanta , ca si in primul caz acest pesedinte oricum deja era cu probleme fiind condamnat impreuna cu administratorul pentru delapidaresi desigur nu avea bunuri pe numele sau .
In cazul actelor depuse la institutii de stat sau firme de sunt prelucratoare de date cu caracter personal nu stiu cazuri dar e posibil asta si pentru ca acolo aceasta practica sa nu fie atat de intalnita.
Din ce i-a zis avocat respectivei persoane fost ca sa exact cum zis anterior o utilizatoare sa blureze cu market serie nr carte identitate precum si valabilitatea ei la asociatie trebuind trecute doar nume prenume CNP stare civila adresa si cota parte proprietate in mod normal si cu acele acte blurate in partile esentiale ar trebui returnate dar in caz ca acel presedinte vrea sa faca pe desteptul oricum ii sunt inutile in a face ilegalitati cu ele .
Ultima modificare: Luni, 9 August 2021
alina_25, utilizator
Conform legii si mai nou normelor GDPR, nu e necesara o copie fidela si integrala a unui act oficial, de lasat la asociatie. Se arata documentul original si cei de la asociatie isi noteaza datele esentiale, sau, se face o copie nefidela a actului in sine (se acopera CNP-ul de exemplu si se lasa la vedere doar ce e necesar pentru inregistrare ).Temeiul legal este cel din legea 196/2018:
Art. 33
(6) La încheierea actului autentic sau, după caz, la pronunțarea hotărârii judecătorești ori a
încheierii actului de adjudecare, notarul public sau, după caz, instanța de judecată ori executorul
judecătoresc va menționa în act că noului proprietar îi revine obligația să prezinte președintelui
asociației de proprietari, în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului dreptului de
proprietate, informațiile necesare, conform actelor de proprietate, în vederea calculului cotelor de
contribuție la cheltuielile asociației de proprietari pentru respectiva locuință sau pentru spațiile cu
altă destinație decât aceea de locuință, și datele de contact ale proprietarului.


alina_25 a scris:

Inscriere nou proprietar la Asociatie de proprietari.O persoana dupa ce face succesiunea trebuie sa duca la asociatia de proprietari copie dupa certificatul de mostenitor pentru inscrierea noului proprietar?
Va multumesc!

Ultima modificare: Luni, 9 August 2021
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Cartea imobilului si primirea unor contracte popraducj popraducj In urma cu 2 luni am facut o cerere prin care am cerut actele pe baza caruia a fost facuta hidroizolatia blocului. Nu am primit raspuns in termenii legali de ... (vezi toată discuția)
Contract cenzor Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Am un proprietar care , pe linga alte documente cere o copie a contractului pe care asociatia de proprietari il are cu un cenzor extern. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Documente cerute de adminstrator laura1016 laura1016 Administratorul vrea copie dupa actul de proprietate inclusiv incheerea de la notar , pentru reactualizare date ...? .Nu inteleg . Exista undeva in lege ... (vezi toată discuția)