avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună, este legal ca firma la care lucrez să mă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună, este legal ca firma la care lucrez să mă oblige sa îmi ...

Bună, este legal ca firma la care lucrez să mă oblige sa îmi ia amprenta pe motivul că doar cu amprenta ne vom mai putea ponta? Menționez că avem condică de prezență și carduri de acces. Se specifică faptul că la trei nepontări angajatului i se va desface contractul de muncă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poți folosi amprentarea pentru pontaj și să-i consideri absenți nemotivat pe angajați dacă nu vor s-o folosească
www.avocatnet.ro/articol_586...

sau

www.avocatnet.ro/articol_405...
Săptămana aceasta am primit o notificare prin care suntem informați ca începând cu data de 16 August cardurile de pontaj nu vor mai funcționa, iar singura metoda de pontaj rămâne amprenta. Iar daca in zilele de 16, 17 si 18 August nu suntem pontati, ni se va desface contractul de munca. O parte dintre angajați, de teama, au furnizat datele biometrice, dar suntem o parte care nu dorim sa fim amprentati
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]
da, am aceeasi opinie, ar trebui o sesizare (daca e colectiva e si mai bine) la ANSPDC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să implementez pontajul pe bază de amprentă pentru angajați, în condiții de legalitate. ce măsuri trebuie să iau? victor.n victor.n Buna ziua, Doresc sa implementez pontajul pe baza de amprenta pentru angajati, in conditii de legalitate. Deseori angajatii isi dau cartela unul altuia si ... (vezi toată discuția)
Amprentarea angajatilor... Arvwen Arvwen Lucrez ca vanzatoare intr-un magazin . Toti angajatii acestei firme au un numar de marca . Marca care trebuie introdusa in programul vanzari sectiunea pontaj ... (vezi toată discuția)
Pontaj prin amprentă. buna ziua, este legal ca la locul de munca ... gabrielle_24 gabrielle_24 Pontaj prin amprentă. Buna ziua, este legal ca la locul de munca pontarea sa se faca prin amprenta digitala? Concret, de aproximativ 3-4 ani avem un aparat ... (vezi toată discuția)