avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anularea Incheierii De Incuviintare A Executarii Silite
Discuție deschisă în Executare silită

Anularea Incheierii De Incuviintare A Executarii Silite

Buna ziua, ce mai faceti? Doresc sa contest incuviintarea executarii silite pe motiv de necompetenta teritoriala. Ma puteti ajuta cu un sfat in sensul asta?

Deci:

" În cazul în care cererea de încuviinţare a executării este îndreptată la o instanţă necompetentă din punct de vedere teritorial, având în vedere că necompetenţa are caracter exclusiv, aceasta va fi invocată din oficiu de instanţă, care îşi va declina competenţa în favoarea instanţei de executare competente, prin încheiere nesupusă niciunei căi de atac [art. 132 alin. (3) CPC]. Prin urmare, dosarul va fi trimis de îndată instanţei de executare competente, nefiind necesară formularea unei noi cereri de încuviinţare a executării silite de către executorul judecătoresc.

Prin urmare:

Dacă cererea de încuviinţare a executării silite este soluţionată de o instanţă necompetentă, debitorul va putea invoca neregularitatea pe calea contestaţiei împotriva încheierii de încuviinţare a executării [art. 712 alin. (3) CPC]. Nulitatea care intervine în această situaţie este una necondiţionată, potrivit art. 176 pct. 3 CPC, şi va afecta atât încheierea de încuviinţare, cât şi toate actele de executare îndeplinite, potrivit art. 179 alin. (3) din acelaşi cod, neputându-se considera că acestea ar avea o existenţă de sine stătătoare. În acest caz, ulterior admiterii contestaţiei la executare, executorul va trebui să solicite o nouă încuviinţare a executării silite de la instanţa de executare competentă.

Raportat la situatia mea, treburile stau in felul urmator:

Domiciul debitor - sector 5
Sediu creditor - sector 1
BEJ- sector 3
Incuviintare executare silita Judecatoria sector 6.

Credeti ca pot contesta incheierea de incuviintare a executarii silite avand in vedere cele de mai sus?
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 13:08, 30 August 2021
Nu se contesta "încheierea de incuviintare" Ci executarea silită. Și da, aveti toate șansele de câștig. Dar asta nu însemna că nu va fi reluată în mod corect, după!
Dar aveti timp să vă pregatiti pentru noua executare și, în funcție de particularități, poate aveti sanse pe desființarea titlului, prescripție etc

Este ciudat ca s-a cerut la JS 6... Ati avut vreodată domiciliu în acel sector??

Este o mică discutie daca ati avut domiciliu în s6 și aveați obligația de a anunta schimbarea domiciliului...

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
gi-jane2, moderator
Buna seara,

Va multumesc mult pentru raspuns, am avut domiciliul in sect.6 cu mult timp inainte de a semna contractul de leasing(tittlul exercutoriu), la momentul demararii executarii silite avand domiciliul in sect.5.

Executorul judecatoresc a obtinut incuviintari de executare silita de la toate judecatoriile din Bucuresti.

Acum, dupa 1 an si 37 de zile de la data ultimei cereri de staruinta a creditorului a demarat din proprie initiativa executarea prin poprire asupra unui cont fara bani in el(nici nu mi amintesc sa fi avut cont la banca respectiva, am cerut bancii o copie dupa contract).

Repet, acesta a continuat executarea silita fara cererea expresa a creditorului.
Dosarul este din 2010, nu au existat acte de executare sa intrerupa perimarea/prescriptia, decat o cerere de a mea pe care am trimis o in 2015 ..sa constate executarea silita perimata si prescrisa.
Era mai simplu dacă spuneati de la început ca vb de vechiul cod și un dosar de executare din 2010... Și nu indicați articole din noul cod...

Acum... Puține speranțe să puteți anula executarea! Doar cu putin noroc a intervenit o perimare în dosar (dacă nu a existat o poprire din 2010 până în prezent)

Revenind la prima întrebare: NU! Nu mai puteți anula încheierile de incuviintare în acest moment!
Buna ziua,
Multumesc din nou, am incercat sa va transmit un mesaj privat insa nu reusesc. Ma puteti contacta dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta contestatie executare Smarandache Smarandache Jud. Sector 3 a incuvintat o executare silita a unei Sentinte in care sectorul meu a fost indicat gresit 3 in loc de 4. Pt. a contesta incuvintarea la ce ... (vezi toată discuția)