avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Dupa incheierea contractului de vanzare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Dupa incheierea contractului de vanzare cumparare ...

Buna ziua!
Dupa incheierea contractului de vanzare cumparare a unui apartament (cu achitarea sumei) am constatat existenta unei tevi de apa sparte.
Intra in sarcina vânzătorului reparatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:01, 26 August 2021
E vorba de rețeaua de alimentare parte comună a tuturor proprietarilor. Ați spus că nici măcar nu știți unde e. Vorbiți cu ceilalți și reparati defectiunea.
Am vorbit dar se pare ca necesita timp, bani...practic sapata toata curtea pt. a se depista locul in care exista spartura.
Revin la intrebarea mea... pot acuza vanzatorul de vicii ascunse?
Nu cred că aveți sanse. Nu trebuie săpată toată curtea, țeava respectivă are un traseu, dacă nu ma înșel exista un aparat special de depistat locul sparturii. Doar dacă țeava de alimentare e ciur, problema e mai grava, caz în care se schimbă pe toată lungimea.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2021
latka, moderator
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
E posibil sa fie acea teava..ciur.. cum ati spus. Am aflat ca pierderile in jumatate de luna au ajuns la peste 100 mc.
Cred ca singura solutie ramasa este separarea de ceilalti vecini, in conditiile in care ei prefera sa opreasca apa decat sa remedieze problema.
O sa incerc sa contactez vanzatorul daca este de acord sa remedieze problema pe cale amiabila...daca nu pot invoca vicii ascunse..
Cu separarea e greu, furnizorul de apa nu va agrea sa instaleze 6 bransamente in loc de unul singur. Legea e inca in favoarea operatorilor de furnizare a apei.
Mai bine ati cauta un specialist sau o firma care sa evalueze metoda si costul reparatiei (posibil sa fie mai ieftin sa instaleze alta conducta, nu e o avere). Care e a unei parti comune, nu e responsabilitatea singulara a celui care v-a vindut apartamentul.
Ar trebui sa-i dati pe toti in judecata, daca ar fi sa ajungeti in instanta.
Art. 654 din codul civil
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune

(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
[ link extern ]

Faceti dvs. lucrarea si recuperati-va cheltuielile in instanta. Mergeti si consultati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Apa infiltrata apartament RoxanaCio RoxanaCio Buna ziua! Stam la etajul 1 intr-un apartament, iar etajul 2 este un etaj retras, adica vecinii de sus au terasa mare. Au fost cateva zile mai ploioase si ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Intr-un bloc nou dat in folosinta de 2 ani de zile, s-a spart o teava pe partile comune afectand foarte rau un apartament de la parter. Reparatia ... (vezi toată discuția)