avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carui articol din Codul Muncii corespund ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carui articol din Codul Muncii corespund interpretarile?

Buna seara.
Carui articol din Codul Muncii corespund interpretarile privind:

1.Anulare C.I.M.
"Nulitatea presupune existenta unor cauze de nulitate la data semnarii contractului."

2.Domeniul de activitate
"Desfasurarea unei activitati fata de cea prevazuta in Actul Constitutiv al S.C. nu constituie motiv de anulare a unui C.I.M."

3.Pasii ce trebuiesc urmati pentru a inceta C.I.M. a unui angajat
Pentru demisie sau acordul partilor va trebui mai intai solicitarea din partea angajatului si apoi se va emite decizia de incetare.
a. Cerere din partea angajatului
b.Decizia de incetare
Decizia de incetare a raporturilor de munca se va depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
Decizia de incetare este vizata de ITM, se inmaneaza un exemplar salariatului apoi urmeaza nota de lichidare, achitare drepturi salariale, restituire carnet de munca (cu inscrisurile la zi si vizat de ITM)."

4.Decizia de incetare- comunicare salariatului
Decizia de incetare a C.I.M. produce efecte de la data comunicarii ei salariatului.Unul dintre aceste efecte este chiar posibilitatea salariatului de a o contesta.
Nerespectarea procedurii prevazuta de lege este tot atat de grava ca si nerespectarea conditiilor de fond."
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 13 Ianuarie 2010
Revin cu rectificare.Ma intereseaza pentru incetarea C.I.M. cu 55b

3.Pasii ce trebuiesc urmati pentru a inceta C.I.M. a unui angajat
Pentru 55(b)- acordul partilor va trebui mai intai solicitarea din partea angajatului si apoi se va emite decizia de incetare.
a. Cerere din partea angajatului
b.Decizia de incetare
Decizia de incetare a raporturilor de munca se va depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii acesteia.
Decizia de incetare este vizata de ITM, se inmaneaza un exemplar salariatului apoi urmeaza nota de lichidare, achitare drepturi salariale, restituire carnet de munca (cu inscrisurile la zi si vizat de ITM)."

Multumesc
in principiu da ...
In cazul incetarii unui C.IM. cu 55(b) fara a sa fi fost comunicata decizia de incetare a CIM , aceasta este nula?

Daca decizia de incetare a CIM nu a fost comunicata salariatului atunci termenul legal de prescriptie pentru a contesta aceasta decizie este de 3 ani?
Multumesc.
posibil ...
consultati un avocat ...
Da.Logic asa ar fi corect conform Codului Muncii.

Alte discuții în legătură

Demisie bodo gabriella bodo gabriella doresc sa ma interesez in noul cod al muncii cu ce articol se poate desface contractul de munca la zi cu acordul partilor?? cineva doreste sa plece sa lucreze ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea preavizului in caz de demisie? CristeaDenisa CristeaDenisa Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez ... (vezi toată discuția)