avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cadastrare terasa apartament deasupra foste magazine - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cadastrare terasa apartament deasupra foste magazine - inseamna automat proprietate?

Vreau sa cumpar un apartament in Cugir, care este deasupra unor foste magazine ceausiste, la etajul 1. In dreptul ferestrelor exista o terasa ce corespunde cu acoperisul acestor magazine. Proprietarul a cadastrat terasa si spune ca e a lui fiindca e la geamurile/in continuarea apartamentului si nu are nici o cale de acces decat daca iesi pe geam.
Vreau sa stiu daca aceasta cadastrare e legala, daca inseamna ca terasa e acum proprietatea respectivului si daca am sa am probleme cu proprietatea in caz de cumpar apartamentul.
Voiam sa deschid o usa de acces si sa pun cateva ghivece cu plante decorative.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
Silea, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 19:01, 14 Septembrie 2021
Prin acte se intelege: proiectul initial, actul de proprietate, documentele inregistrate la cartea funciara.
Dupa parerea mea, fara a vedea documentele, cred ca este vorba de o terasa, parte comuna. Nu este nevoie sa aiba cale de acces (usa) din apartament sau direct de pe scara blocului. Terasa nu putea fi trecuta ca proprietate in cartea funciara fara acceptul celorlalti propietari si un proiect corespunzator.
Așa cum ați spus chiar dumneavoastră terasa este acoperișul magazinelor de la parter nu a proprietarului apartamentului de la etajul 1.Daca se strica hidroizolația terasei și curge apa în magazin cine plătește reparația va întreb și eu?Magazinul sau dumneavoastră?La prima vedere pare un cadastru ilegal.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui să procedăm, pentru a nu fi ulterior acuzați că avem un privilegiu asupra unei părți comune de condominiu? junealina junealina Urmează să achiziționez (am achitat avansul), direct de la dezvoltator, un apartament aflat la ultimul etaj (VI) al unui bloc aflat în construcție, ... (vezi toată discuția)
Impartire terasa necirculabila misha20 misha20 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum si in ce mod s-a putea imparti o terasa necirculabila (denumire in cadastru) cu un alte vecin care locuieste la ... (vezi toată discuția)
Spațiu comun ocupat abuziv bebexo bebexo Bună ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. Unul din vecini a ocupat balconul unde este ghena și scara de acces către terasă blocului prin ... (vezi toată discuția)