Vreau sa cumpar un apartament in Cugir, care este deasupra unor foste magazine ceausiste, la etajul 1. In dreptul ferestrelor exista o terasa ce corespunde cu acoperisul acestor magazine. Proprietarul a cadastrat terasa si spune ca e a lui fiindca e la geamurile/in continuarea apartamentului si nu are nici o cale de acces decat daca iesi pe geam.
Vreau sa stiu daca aceasta cadastrare e legala, daca inseamna ca terasa e acum proprietatea respectivului si daca am sa am probleme cu proprietatea in caz de cumpar apartamentul.
Voiam sa deschid o usa de acces si sa pun cateva ghivece cu plante decorative.
Multumesc
Prin acte se intelege: proiectul initial, actul de proprietate, documentele inregistrate la cartea funciara.
Dupa parerea mea, fara a vedea documentele, cred ca este vorba de o terasa, parte comuna. Nu este nevoie sa aiba cale de acces (usa) din apartament sau direct de pe scara blocului. Terasa nu putea fi trecuta ca proprietate in cartea funciara fara acceptul celorlalti propietari si un proiect corespunzator.
Așa cum ați spus chiar dumneavoastră terasa este acoperișul magazinelor de la parter nu a proprietarului apartamentului de la etajul 1.Daca se strica hidroizolația terasei și curge apa în magazin cine plătește reparația va întreb și eu?Magazinul sau dumneavoastră?La prima vedere pare un cadastru ilegal.