avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa subsol insusita de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa subsol insusita de vecin

Buna ziua,

La inceputul anului trecut am cumparat un apartament, impreuna cu care am primit o boxa la subsol. Bineinteles, boxa nu apare in CVC, pentru ca toate boxele de sub sunt facute in "spatiul tehnic".

Nelocuind acolo pana acum o luna de zile, nu am mai verificat boxa timp de vreun an de zile, ca la mutare sa constat cu stupoare ca cheia pe care o aveam nu se mai potriveste in lacat. Ulterior am aflat ca un vecin (vecinul B) care si-a cumparat apartament dupa mine a dat lacatul jos si si-a insusit boxa.

Motivul invocat de el este ca vecinii care stau acolo de mult timp i-au spus ca boxa respectiva tinea candva de apartamentul lui, ca cel care a facut boxa atunci de mult a stat candva in apartamentul lui. Aparent el a si vorbit cu proprietarul ala vechi (nu cel de la care a cumparat el), si respectivul a confirmat si el ca boxa aia tine de apartamentul lui.

Ca sa fie treaba mai complicata, proprietarul vechi al apartamentului meu spune ca el, intr-adevar, cand s-a mutat acolo (prin 2015-2016) a primit o alta boxa impreuna cu apartamentul, dar la cererea unui alt vecin (vecinul C), a facut schimb de boxe cu el. Dupa, el a folosit boxa fara probleme pana ne-a vandut noua apartamentul.

In boxa nu aveam foarte multe chestii, "doar" 2 sau 3 plase (anti)tantari. Cel care si-a insusit boxa, de altfel, mi-a si confirmat ca plasele mele sunt la el, sa ca mi le da inapoi, dar nu si boxa, in niciun caz. Plasele inca nu le-am cerut inapoi, m-am gandit sa le tin la el, drept dovada.

(Eu banuiesc ca initial vecinul C si-a insusit candva mai demult boxa, dupa care a facut schimb cu vechiul proprietar al apartamentului meu.)

Intrebarea mea ar fi: ce pot sa fac pe cale legala? Am sanse sa primesc boxa inapoi? Sau pot sa il denunt numai pentru ca a dat lacatul meu jos?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2021
Cosmin008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmin008 , utilizator 18:30, 16 Septembrie 2021
@DlGoe Va dati seama ca daca tai eu lacatul, poate veni dupa mine ca i-am furat ceva, da? Asa macar mingea e la mine. Nu m-am plans pe aici, ci cautam un sfat de la cei care se pricep mai bine ca mine. As vrea se rezolv problema intr-un mod legal, oficial. Altfel taiatul lacatului poate merge pana la infinit.

@gi-jane2 Nu mai este niciun alt spatiu liber. Dar nu asta e ideea oricum. As vrea sa fie tras de ureche (intr-un mod oficial), sa stie sa nu mai faca de astea in viitor. Singura chestie e ca nu as vrea ca cumva sa fie lichidate toate boxele in urma actiunii mele, ca altfel sar toti vecinii pe mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Probleme cu boxele din beci DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Eu împart cu o vecina o boxa din beci. Sunt 19 apartamente ,dar nu atatea boxe fiindca nu s au făcut la început deoarece nici in prezent nu se ... (vezi toată discuția)