avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ...

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu sta in America si mi-a lasat procura sa pot vinde partea lui la oricine doresc, insa cand am mers lanotariat, mi-a spus ca nu pot vinde la nimeni din familie. Este posibil asa ceva ? Casa este o darapanatura, nu intereseaza pe nimeni. Asadar, ce pot face ? Verisorul nu mai vrea sa apara in acte, sa plateasca impozit si toate cele. Ca ma costa mai mult aceste acte decat as vinde-o la tert. Ce argument as putea sa am s-o pot vinde sotului, ca aceasta casa sa ramana "in familie" ? Mentionez ca procura ma imputerniceste sa fac ce vreau cu aceasta parte a lui, mai putin donatie, caci a uitat notarul sa scrie, asadar , trebuie vanzare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:43, 27 Septembrie 2021
Da, dar asta nu va include pe dvs.
Art 1304 Cod civil (1) Contractul încheiat de reprezentant cu sine însuși, în nume propriu, este anulabil numai la cererea reprezentatului, cu excepția cazului în care reprezentantul a fost împuternicit în mod expres în acest sens sau cuprinsul contractului a fost determinat în asemenea mod încât să excludă posibilitatea unui conflict de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret acte notar ! Adriana68 Adriana68 Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)
Pot fi și vânzător, și împuternicitul cumpărătorului la vânzarea-cumpărarea unui imobil? delta2112 delta2112 Eu si sotia vrem sa vindem un teren mamei mele. Mama ar vrea sa ma imputerniceasca pe mine sa cumpar acest teren in numele ei. Este posibil acest lucru: sa fiu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu procura notariala tibors tibors 1 - Avand procura notariala de vanzare din partea proprietarului, fara nicio limitare ca timp sau persoane, pot sa-mi vand mie acea proprietate ? 2 - Pot ... (vezi toată discuția)