avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Daca o persoana a avut in aceeasi perioada de un an doua contracte de munca cu norma intreaga la diferiti angajatori cum se calculeaza vechimea in munca pentru aceasta perioada ?
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 13:49, 29 Septembrie 2021
Buna ziua
Nu confundati vechimea in munca cu stagiul de cotizare necesar obtinerii pensiei.
Vechimea in munca este data de existenta unui contract de munca. Daca angajatul cumuleaza mai multe contracte de munca pe functii diferite, va avea vechime in munca in toate functiile pe durata existentei contractului. Daca contractele sunt pe aceea si functie atunci va avea o singura vechime in functie.
Stagiul de cotizare reprezinta perioada in care angajatorul a retinut si achitat contributiile aferente salariului brut acordat salariatului. Exceptie fac stagiile de cotizare asimilate. Si in aceasta situatie cumulul contractelor determina luarea in calcul ca perioada calendaristica a unui singur stagiu de cotizare, insa la calculul punctului de pensie se vor cumula toate salariile obtinute de salariat in acea perioada.
1 an lucrat cu mai multe c.i.m în același timp = 1 an vechime în.munca
Dacă are lucrat 1 an de zile cu 2 contracte încheiate în aceeași perioadă, (deci se suprapun perioadele), vechimea în muncă este de 1 an.
Nu se dublează vechimea. Va conta însă venitul obținut din cele două contracte la stagiul de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două pensii de la stat? Ioan Victor Ioan Victor Ce opinie aveţi despre faptul că, un salariat intern, cu două cim, pe durată nedeterminată, semnate cu doi angajatori, ce au aceeaşi adresă - la care ... (vezi toată discuția)
Stabilirea vechimii in munca pentru angajare brandusa2015 brandusa2015 buna ziua, as dori sa stiu cum se stabileste numarul anilor privind vechimea in munca, astfel: 1. in cazul contractelor cu timp de lucru de 6 ore, ... (vezi toată discuția)
Doua contracte individuale de muncai la acelasi angajator liveomars liveomars Buna ziua, Un administrator poate sa aiba la aceeasi firma CIM 8 ore/zi avand functia de Director si CIM 4 ore/zi cu o alta functie? Ii trebuie pentru a ... (vezi toată discuția)