avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Cerere de pensionare disparuta in neant! Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Cerere de pensionare disparuta in neant! Buna ziua! Sotul mamei mele este italian. Mentionez ca s-au casatorit ...

Buna ziua! Sotul mamei mele este italian. Mentionez ca s-au casatorit in Romania si el are un certificat de inregistrare(drept de rezidenta) eliberat de autoritatile locale. In luna mai am fost la casa de pensii din mures pentru a depune o cerere de pensionare. Dupa cateva discutii ceva mai aprinse cu unul dintre functionari care pretindea ca acel document nu atesta domiciliul aici si ca domnul trebuie sa isi faca cererea de pensionare in Italia, am resuit sa vorbim cu unul din superiorii functionarului respectiv care a preluat dosarul nostru si a zis ca e totul in ordine, ca se vor ocupa de traducere si tot ce mai trebuie si il vor trimite spre autoritatile italiene. A mai spus si ca trebuie sa asteptam raspuns, undeva la 8 luni dupa spusele lui. In acea zi nu au reusit sa ne dea un numar de inregistrare pentru ca aveau ceva probleme in sistemul lor operativ dar am reusit sa il obtinem la telefon in zilele succesive.
Cam prin luna iulie am aflat ca dosarul a fost trimis catre Italia in luna iunie dupa spusele lor, asa ca am decis sa mai asteptam putin. Luna aceasta am inceput sa sunam la INPS, institutia italiana care se ocupa de tot ce tine de pensii, asigurari de sanatate etc. Intr-un final am reusit sa luam legatura cu biroul care se ocupa de pensii internationale care ne-a comunicat ca la ei nu apare nici o cerere de pensionare. Si acum practic suntem blocati.. din Romania ne spun ca dosarul a fost trimis, din Italia ne spun ca nu exista nici o cerere de pensionare. Ce este de facut in cazul asta? Cui ne putem adresa, eventual pentru a face o reclamatie sau o plangere? Exista vreun birou de consultanta in Mures pentru astfel de probleme? Nu stim sincer ce sa mai facem.
Cel mai recent răspuns: PaulAilenei , utilizator 10:54, 1 Octombrie 2021
Adresati-va :
CNPP - Casei Nationale de Pensii Publice din Romania
[ link extern ]

Ministerului Muncii și Protecției Sociale
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns! O sa ma adresez lor sa vad daca pot rezolva ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara eugeniacrn eugeniacrn Sunt nascuta in iulie 1957 .In prezent sunt pensionata anticipat cu pensie comunitara avand 27 ani lucrati in Romania si 8 ani si 4 luni in Italia. In ... (vezi toată discuția)
Lamurire alocatie copii italia dana_banica2000 dana_banica2000 Am depus actele pentru alocatie europeana in 20.07.2014. Dosarul a fost predat ,la oficiul din Italia, la data de 30.07.2014 contractul meu de munca a incetat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? pascarumanole pascarumanole Buna seara.Sunt nascut pe 23 martie 1958.La aceasta varsta nu ma mai angajeaza nimeni.Pe 26 martie 2018 am decis sa ma pensionez.Am depus dosarul de pensionare ... (vezi toată discuția)