avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ...

Salutare
Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați?

In Constituția României scrie:

Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, A SĂNĂTĂȚII ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie APLICATĂ ÎN MOD NEDISCRIMINATORIU şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

De aici concluzionăm că se pot da legi restrictive pentru a proteja sănătatea publică iar acestea trebuie aplicate nediscriminatoriu.

Însă legea 324/2006 definește discriminarea:
„Art. 2. - (1) Potrivit prezentei ordonanţe, prin discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe bază de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţă la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice."

De aici concluzionăm că restricțiile pot fi aplicate persoanelor care AU o boală contagioasă exceptând HIV așadar carantinarea este legală.

Cei care NU AU COVID-19
așadar fac obiectul legii.

Discriminarea bazată pe vaccinare intră sub incidența prezentei legi la categoria "și altele"
( orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice)
Si care ar fi "problema" din punctul dumneavoastra de vedere ca se compara o situatie in care vaccinul a dus la eradicarea unei boli cu situatia actuala in care se incearca acelasi lucru?

Am comparat cumva mere cu castraveti?

Sau cumva ce se face acum e net inferior produselor din anii '60 iar omenirea zilelor noastre e mai "desteapta si informata" decat cea din anii '80 iar cei din anii '80 au fost de fapt niste "ignoranti" ce s-au lasat antrenati in teste conduse de secte oculte si guverne rau intentioante?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Si despre faptul ca cei ce au o viroza, sau gripa, sau rosu in gat si au acces oriunde ce parere aveti?
Diferenta aici este ca avem tratamente specifice iar persoanela respective ajung extram de rar spre deloc in ATI, pe cand, cei ce se imbolnavesc de COVID si sunt nevaccinati, ajung foarte des in ATI, si mai mult, mare parte dintre ei mor.

Daca ati fi avut vreun gram de interes sa participati obiectiv la aceasta dezbatere v-ati fi uitat pe statistica si v-ati fi documentat cu privire la procentul celor vaccinati ce ajung sa fie spitalizati si ati fi facut o comparatie.
Procentul e coplesitor, si in 99,9% din cazuri din randul vaccinatiolor ajung in ATI in special cei ce, din pacate, au alte boli, in special cronice.[

mica-mihaela a scris:

"Vaccinul împotriva variolei a fost descoperit la sfârșitul anilor 60 iar în anii 80 s-a demarat vaccinarea în masă la nivel global"
Într-adevăr, comparația între aproape 2 ani și aproape 20 ani este minunată de-a dreptul!





mica-mihaela a scris:

Dar despre faptul că persoanele vaccinate au liber acces oriunde și oricând, chiar fiind contact direct al unui pozitiv covid (și deci să fie pozitivi și transmitatori la randul lor), ce părere aveți? Persoanele vaccinate, chiar cu simptome specifice, nu mai sunt testate și nici carantinate!!!! Și spun asta din experiența proprie. De unde, eu personal deduc că nu se caută soluții pentru stoparea pandemiei ci doar pentru vaccinare!



Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
Alexandru0312, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma bucur enorm de mult ca sunt Deranjante aceste aspecte pentru cei nevaccinati(excluzandu-i pe cei ce din motive medicale nu o pot face), iar acest deranj o sa devina din ce in ce mai Deranjant pe viitor, pana ce toata lumea v-a consteintiza ca pentru a trai intr-o societate, la comun, trebuie sa te supui regulior generale!

Vaccinarea nu este un leac sau un tratament, vaccinarea este, daca doriti, precum cartea cu instructiuni pentru un televizor...Vaccinul este o substanta cu ajutorul careia organismul este invatat cum sa se fereasca si sa lupte inpotriva unui virus.
In momentul in care populatia tarii, o sa atinga o rata de vaccinare de peste 70-80% virusul nu o sa mai aibe atat de multe posibilitati de dezvoltare si transmitere, iar in timp v-a disparea pur si simplu, la fel cum a aparut.

Dar pana sa ajungem acolo in Romania trebuie sa mai moara, din pacate, o parte din "doctorii si inginerii" de pe forumuri si facebook!



mica-mihaela a scris:

Ba da, ajung la ATI și cei vaccinati, și chiar și mor!
Deranjant nu este că nu se poate circula după ora 22. Deranjant este când ai copilul testat pozitiv, când accepți carantina fiind contact direct chiar dacă esti testat negativ, când te protejezi eficient și nu iei virusul acasă dar mergi cu copilul la analize în aceeași ambulanță cu 10 pozitivi(pentru că nu ai mașină și pentru că trebuie semnătura părintelui, copilul fiind minor). Deranjant este când ți se spune că puteai evita carantina și orice restricție prin vaccinare. Deranjant este când faci 3 teste pe banii tâi ca să fii sigur că nu ieși în lume să-i îmbolnăvești pe alții, când te protejezi pe tine și pe ceilalți iar un vaccinat poate lua și da virusul fără restricții. Și nu, nu sunt tanti Lenuta, femeia de servici, cum spunea cineva aici, și nu, nu am anticorpi, și nu, nu am luat covid până acum. Pur și simplu am conștiință, am integritate, nu vreau să continuie pandemia, dar nu mă vaccinez
Sănătate tuturor și minte limpede!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ideea este ca cei vaccinați nu ajung la ATI iar cei nevaccinați risca sa ajungă.
Statul trebuie sa aibă grija de oameni.

Daca nu se limita cu ora 22 trebuia sa se dea iarăși un lockdown total și deja nu mai ajuta.
Lucrurile au scăpat de sub control și eu ma asteptam la asa ceva de mult timp.
Luna octombrie 2021 era previzibila cu un vârf Everest de infectari.
Tulpina delta are și viteza de contaminare foarte mare.

Era simplu, oamenii trebuia sa aibă grija, indiferent ca erau vaccinați sau nevaccinati.
Nu au făcut asa și m-au afectat și pe mine care m-am ferit desi sunt vaccinat.
Sunt unii atat de împotriva vaccinării încât folosesc și acte false.
Ar trebui ca aceștia sa semneze ca accepta sa nu primească oxigen la ATI daca vor avea nevoie și vor fi în conflict de interese cu o persoana vaccinata cu comorbiditati.
Apoi,dupa ce ar semna, sa umble liberi cu un astfel de certificat de refuz de vaccinare.

Eu am inteles ca unii nu vor cu niciun chip sa se vaccineze.
Trebuie sa își asume riscul.

La Sibiu a murit un om care avea certificat fals de vaccinare.
A recunoscut mai înainte sa moara.
La ce l-a ajutat un act fals?

Mai bine își asuma fiecare și ne vedem toți de treaba.
Va mai dura câțiva ani nebunia asta,nu se va termina acum în iarna.

Sa inițieze cei care refuza vaccinarea un proiect de lege în acest sens sau sa sesizeze guvernul cu o astfel.de propunere.Sa o semneze foarte mulți și sănătate!
Ce atâtea proteste și atata haos?

O sa le semnez și eu petiția desi sunt vaccinat.
Cred ca mulți vaccinați o.vor semna pentru ca oamenii si-au cam pierdut răbdarea.

Cu unii nu te poți înțelege și este bine sa ii lași în plata Domnului.

De ce sa moara oamenii cu acte false de vaccinare ca bietul om.de la Sibiu când își pot asuma riscuri și fără sa încalce legea penala.

Nici mie nu imi place ca este pustiu după ora 22 dar nu pare sa existe alta cale în acest moment.Ma refer la ceea ce este în București.
Un lockdown nu ar ajuta suficient ne-ar distruge economic.



1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In UK am inteles ca au ajuns la 80% vaccinați.
Au 35000 de infectari pe zi dar nu au probleme în spitale.
În valul 3 aveau o grămadă de decese la acest număr de infectati.
Au zis la Digi24.

Ei au și varianta delta Plus care este mai agresiva decât cea pe care o avem noi.

Nu ajunge o vaccinare de 80%.
Pana la 94% nu se va rezolva problema la un mod acceptabil.cu adevărat.

Spania a ajuns la 90% cu vaccinarea, am auzit la Digi24.

,,Preşedintele CNCD, despre certificatul verde: Nu e o problemă de discriminare, e o problemă de voinţă politică/ Lângă noi mor oameni/ Cel puţin de 5-7 luni trebuia să avem certificatul verde"

[ link extern ]

Aveti și un alt răspuns juridic avizat în afara de cel al meu, cel al președintelui CNCD.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prea multa energie consumata pentru o mana de oameni optuzi si ignoranti.
Acestia nu vor fi niciodata adusi cu picioarele pe pamant, niciodata nu vor fi capabili sa inteleaga ceva oricate argumente le vor fi aduse...pur si simplu "Ei stiu mai bine!"

INS tocmai a anuntat ca rata de decese din cauza COVID, la nivel national, in randul persoanelor vaccinate este de 0,02% !!!

Ce alte dovezi mai au nevoie pentru a intelege ca vaccinul salveaza vieti, nu le ia ?!?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In UK am inteles ca au ajuns la 80% vaccinați.
Au 35000 de infectari pe zi dar nu au probleme în spitale.
În valul 3 aveau o grămadă de decese la acest număr de infectati.
Au zis la Digi24.

Ei au și varianta delta Plus care este mai agresiva decât cea pe care o avem noi.

Nu ajunge o vaccinare de 80%.
Pana la 94% nu se va rezolva problema la un mod acceptabil.cu adevărat.

Spania a ajuns la 90% cu vaccinarea, am auzit la Digi24.

,,Preşedintele CNCD, despre certificatul verde: Nu e o problemă de discriminare, e o problemă de voinţă politică/ Lângă noi mor oameni/ Cel puţin de 5-7 luni trebuia să avem certificatul verde"

[ link extern ]

Aveti și un alt răspuns juridic avizat în afara de cel al meu, cel al președintelui CNCD.

Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
Alexandru0312, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și dacă se vaccinează 10 persoane în plus pe zi este o victorie pentru ca salvezi niște vieți, nu multe dar 10 contează pentru ca viata este ceva suprem.
Este insa un mare consum de energie mai ales ca eu întâlnesc și avocati care nu vor sa se vaccineze.
Ei sunt setați pe dreptul de a nu se vaccina ceea ce este o ipoteza de drept complet greșită.

Sub aspectul eficientei vaccinului pare lamurita situatia dar degeaba în cazul anumitor persoane.
Se opun și ma încurcă și pe mine și pe.toti ca stam în restricții care sunt necesare și nu se pot evita atata timp cât nu se rezolva problema cu golirea spitalelor.
Daca se golesc spitalele lucrurile vor reveni la normal în anumite limite.
Asta nu se înțelege.

Ei nu înțeleg ca vaccinul este o arma împotriva COVID-19 și se leagă de faptul ca nu vor un ser în organism.
Aici e ca la război.
Fără arma ești victima aproape sigura deoarece nu te poți apara de virus și te poate ucide el.
Problema e clara, ori îl.ucidem noi la nivel individual ori riști sa te lași tu ucis de el.

Din păcate, am văzut azi la TV ca un preot din Făgăraș susține ca cei care se vaccinează ajung în iad și cei care nunse vaccinează în Rai.
Dar, religia Ortodoxă presupune spovedania și împărtășanie înainte de moarte pentru ca asa se iartă păcatele.
Cei care mor de COVID-19 nu se mai spovedesc și nici nu se pot împărtăși.

Biserica Ortodoxă Română recomanda ca oamenii sa respecte indicațiile medicilor.

Patriarhul Daniel a zis și el ce v-am zis mai sus.

A.zis târziu dar a zis pana la urma.
Ca nu toți cei care mor de COVID-19 ajung în Rai.
De aceea, ziceam de spovedanie și împărtășanie cu vin.

Nici BOR nu pare sa fi fost atenta la acest aspect.

Toți îmi par aiuriti și cu recomandări extrem de tarzii.

Părintele Calistrat a spus ca vaccinul nu este o problema vis-a-vis de religia crestina Ortodoxă și este în regula.Nu e cu cip sau alte asemenea.
A zis acum mai multe luni.
Este un preot foarte cerebral sinare opinii diferite chiar și fata de BOR,nefiind chiar plăcut de aceștia din acest motiv.
Eu vad tot si sunt atent la tot ce tine de COVID-19.

Mai sunt și unii care se tem de experimente medicale:

,,Medicii germani, șocați: Familiile unor pacienți în stare gravă refuză transferul, pe motiv că cei dragi vor fi supuși unor experimente"

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre ... Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre fundamentale! In primul rand, se poate ca eu ca persoana fizica, fara a termina domeniul de ... (vezi toată discuția)
Legalitatea certificatului verde Dacul G Dacul G Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)