avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... certificat edificare conform Lege 7/2020
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

certificat edificare conform Lege 7/2020

Buna ziua, am o casa construita in ba za unei autorizatiii de constructie din 2009 ,inregistrata la cadastru la 70% in anul 2012., an in care am avut si PV de receptie partial. Incepand cu anul 2016 am reluat lucrarile si am finalizat casa in 2017. Acum am facut o expertiza tehnica cu acelasi inginer structurist cu care am lucrat si initial si am refacut planurile de arhitectura, in ideea in care si arhitectul si structuristul si cei de la firma care se ocupa de cadastru mi-au spus toti ca pe Legea 7 /2020 pot merge la primarie sa cer un certificat de edificare al constructiei , ca apoi sa pot intabula casa in proportie de 100%.
Primaria imi spune ca nu poate elibera acest certificat si ca va trebui sa le cer din nou continuare de lucrari , autorizatie de constructie , etc.pentru a putea sa intabulez la 100% si ca Legea 7/2020 se aplica, in opinia lor, doar acelora care nu au avut deloc autorizatie de constructie.
V a rog sa spuneti daca si in ce conditii pot beneficia de specificatiile Legii 7/2020, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 08:17, 6 Octombrie 2021
Art. 37 alin 6 al legii 50/1991 s-a modificat cu legea 7/2020 si se refera doar la constructii care au fost facute fara autorizatie. Dumeavoastra aveti autorizatie.
Tot ceea ce a zis primaria este adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul) MihaiViorel MihaiViorel Salut Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare a edificarii constructiei - constructie partiala Stoica_F Stoica_F Buna ziua, Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in jud Ilfov, cu autorizatie de constructie emisa in 2014, am procesul verbal de ... (vezi toată discuția)