avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Control medical la angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Control medical la angajare

Urmează să mă angajez la o firmă, nu contează care. Însă mi se pare dubios faptul că angajatorul mi-a cerut toate actele pentru angajare, în schimb nu am fost trimis nicăieri să fac medicina muncii. Din ce am citit prin lege, lipsa unui astfel de act/aviz de la medicina muncii poate duce până la nulitatea CIM. Și tot ce am citit eu prin lege, este obligația angajatorului de a trimite viitorii angajați la control medical amănunțit "înainte ca aceștia să își înceapă activitatea", asa poate dobândi dacă persoana este apta sau înaptă pentru munca pe care o prestează. În mod normal CIM nu poate fi încheiat fără acest act medical, în schimb angajatorul despre care vorbesc eu mi-a cerut doar adeverință de la medicul de familie prin care să ateste că sunt apt de muncă. Din câte știu eu, nu angajatorul este cel care trebuie să obțină această adeverință pentru că nu angajatorul este cadru medical. Această adeverință trebuie dusă doar la medicina muncii... Cel puțin, la ultimul loc de muncă pe care l-am avut, adeverința de la medicul de familie am lăsat-o la medicina muncii și nu la angajator. După părerea dvs., firma la care mă angajez face o neregulă și ar trebui să evit o colaborare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2021
alex900, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:06, 10 Octombrie 2021
Potrivit art. 27, alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat, o persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

In acest sens, angajatorul are obligatia sa asigure accesul candidatilor/salariatilor la serviciul medical de medicina a muncii, astfel cum prevede legislatia in materie.
Să înțeleg că este o neregulă pe partea de angajare si mai bine nu semnez nici un contract cu ei.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
HG nr. 355/ 2007 prevede ca, angajarea lucratorilor se face in urma eliberarii unei fise de aptitudini pentru lucrator, in functie de riscurile profesionale existente la locul de munca. Fisa de aptitudine se elibereaza in urma examinarii medicale a lucratorilor de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma angajatoare are incheiat contract de prestari servicii medicale.

Prin urmare, in cazul unei viitoare angajari, o adeverinta eliberata de medicul de familie nu are relevanta.

Vedeti si acest link
[ link extern ] /
Conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea obtinerii aptitudinii in munca, angajatorul trimite lucratorul la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale cu o fisa pe care sunt identificati/ bifati factorii de risc profesional la care va fi expus lucratorul la locul de munca,
-art. 8 (5) Examinările medicale profilactice se efectuează în baza fişei de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, completată în mod obligatoriu la toate rubricile şi semnată de către
angajator.
-art. 16 (1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
Fara aceasta fisa, medicul nu poate stabili fisa (prevazuta in anexa 1 la HG) conform careia sa examineze medical lucratorul in vederea angajarii.
Daca va considera necesar, medicul specialist de medicina muncii solicita el de la medicul de familie informatii medicale despre lucrator.
-art. 16 (6^1) Medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie adeverinţă/ scrisoare medicală care să ateste starea de sănătate a viitorului angajat.
Nu este in favoarea viitorului angajat sa doreasca sa lucreze la un angajator care nu respecta legislatia in vigoare. O sesizare scrisa la ITM poate fi in avantajul viitorilor lucratori la genul de angajatori de care amintiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de aptitudini AlbertMiru AlbertMiru La angajare , nu este suficienta adeverinta de la medicul de familie? Obligatoriu e nevoie de adeverinta de la un medic in \"medicina muncii\"? multumesc! (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii crystyna04 crystyna04 Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului ... (vezi toată discuția)