avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Doresc sa construiesc un gard fara fundatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Doresc sa construiesc un gard fara fundatie paralel ...

Buna ziua! Doresc sa construiesc un gard fara fundatie paralel cu gardul vecinului, de fiecare data cand isi darama gardul mai intra pe proprietatea mea si imi mai ia 10 20 cm .... pana acum mi a luat 40cm... Am nevoie de autorizatie? Avand in vedere faptul ca va fi construit pe proprietatea mea, nu pe linia de hotar, nu pe proprietatea mea.

Cel mai recent răspuns: mihai lupu , utilizator 19:39, 19 Octombrie 2021
Fără ac , puțin probabil. Vecinul poate face plângere la primărie.
Dar nici vecinul nu poate dărâmă sau construi cum vrea.
Dacă puteți dovedi, prin măsurători cadastrale ca acesta va folosește o bucata de pământ, exista și plangere penala de tulburare de posesie.
Cel mai bine , va înțelegeți cu vecinul și faceți un gard la limita proprietății cu ac. Puteți și fără ac, dar atâta timp cât cineva nu depune plângere, e pe barba fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre mine si vecinul meu- am nevoie de autorizatie? shys shys Doresc sa construiesc un gard intre mine si vecinul meu, as dori sa stiu daca am nevoie de acordul acestuira si de autorizatie, mentionez ca vechiul gard este ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre vecini. Leonardo77 Leonardo77 Buna ziua, Stiu ca acest subiect este foarte des intalnit, si am vazut pe forum diverse rezultate, dar nu stiu cat de clar este pentru situatia mea. Am ... (vezi toată discuția)