avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Certificat auditor intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Certificat auditor intern

Buna ziua,
Ma puteti lamuri in legatura cu obtinerea certificatului de auditor intern?
Din ceea ce am citit in lege si din informatiile primite cred ca ma incadrez in cerinte: am studii economice superioare, cursul autorizat, experienta pe financiar de aproape 3 ani( din ce am vazut se cere minim 1 an) si cele 2 recomandari.
Insa, de asemenea mi s-a comunicat ca certificatul nu poate fi emis mai devreme de 02.09.2023, astfel ca ma aflu intr-o confuzie totala.
Mentionez ca postul ar fi prin transfer de la un alt departament in cadrul unui SA aflat in subordine Primariei, insa nu am statut de bugetar.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
Anach, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 19 Noiembrie 2021
Certificatul de atestare se eliberează dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) în urma procesului de recunoaştere a competenţelor profesionale a rezultat că există corespondenţă între disciplinele înscrise în foile matricole, aferente studiilor universitare, postuniversitare şi în certificatele de absolvire cu recunoaştere naţională, acordate în condiţiile legii, şi competenţele profesionale minime definite de art. 20 alin. (1) din Normele privind coordonarea şi desfăşurarea proceselor de atestare naţională şi de pregătire profesională continuă a auditorilor interni din sectorul public şi a persoanelor fizice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.259/2012, denumite în continuare Normele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.259/2012;
b) experienţă profesională de minimum un an în unul dintre domeniile pentru care trebuie făcută dovada deţinerii de competenţe;
c) probitate profesională confirmată prin două recomandări din partea unor auditori interni sau specialişti în domeniu, cu experienţă de minimum 5 ani în activitatea publică.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audit intern in sectorul public - persoana fizica IGHI IGHI Buna dimineata ! Am o intrebare : O persoana fizica absolventa a unui curs \\"Audit intern in sectorul public\\" comite o ilegalitate daca intocmeste lucrari ... (vezi toată discuția)
Auditor public intern s_mari s_mari Un auditor public intern, functionar public, in cat timp de la ocuparea functiei trebuie sa obtina certificatul de atestare a auditorului intern din sectorul ... (vezi toată discuția)
Participare examen in administratia publica Unicul007 Unicul007 Bună ziua Doresc sa particip la un examen ,in administratia publica si pe langa studiile universitare,imi cere postuniversitare,Daca am certificat de ... (vezi toată discuția)