avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție nemajorat pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție nemajorat pentru al doilea copil

Buna ziua,

In familie avem 2 copilasi. Eu sunt singurul care este angajat, sotia nu lucreaza. In momentul in care s-a nascut cel de-al doilea copil, eu beneficiam deja de stimulent de insertie de la primul copil, care este de 650 lei. Intre timp valoarea stimulentului s-a marit la 1500 de lei. Cel de-al doilea copil s-a nascut dupa data de la care se aplica majorarea. Am aplicat pentru plata stimulentului de insertie pentru cel de-al doilea copil, dar am primit refuz pe motiv ca beneficiez deja de stimulent de insertie de pe urma primului copil. Am inteles ca pot cere stimulentul de insertie pentru al doilea copil, doar dupa ce nu mai primesc stimulentul pentru primul. Problema este ca la acel moment, cand cel mare va avea 3 ani, cel mic va avea peste 6 luni iar in aceasta situatie nu voi primi stimulentul majorat.
As dori sa stiu daca este corect acest refuz si daca exista vreo cale pentru mine de a obtine stimulentul marit la 1500 de lei.

Multumesc.

Gabriel
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2021
Razi3l, utilizator
Cel mai recent răspuns: Razi3l , utilizator 15:57, 20 Aprilie 2022
In cele din urma am reusit sa obtin stimulentul marit. Solutia a fost intrarea in concediu de crestere a copilului pentru o luna (am inteles ca nu se poate mai putin ). Apoi la revenirea la locul de munca am depus cererea pentru cel de-al doilea copilas, cerere care a fost aprobata. Atentie revenirea trebuie sa fie facuta inainte de implinirea varstei de 6 luni a copilului pentru a beneficia de stimulentul marit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii suprapuse Lili5678 Lili5678 Buna ziua. Sunt in concediu creștere copil până la 29.07.2019 ,in luna februarie am născut al doilea copil, este adevărat că voi primi o singura ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de inserție, copii cu handicap Nick90 Nick90 Buna seara, părinții copiilor cu dizabilități (cu certificat de handicap) care s-au întors la muncă înainte de împlinirea vârstei de 6 luni ale ... (vezi toată discuția)
Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ... suciu_diana suciu_diana Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, ... (vezi toată discuția)