In familie avem 2 copilasi. Eu sunt singurul care este angajat, sotia nu lucreaza. In momentul in care s-a nascut cel de-al doilea copil, eu beneficiam deja de stimulent de insertie de la primul copil, care este de 650 lei. Intre timp valoarea stimulentului s-a marit la 1500 de lei. Cel de-al doilea copil s-a nascut dupa data de la care se aplica majorarea. Am aplicat pentru plata stimulentului de insertie pentru cel de-al doilea copil, dar am primit refuz pe motiv ca beneficiez deja de stimulent de insertie de pe urma primului copil. Am inteles ca pot cere stimulentul de insertie pentru al doilea copil, doar dupa ce nu mai primesc stimulentul pentru primul. Problema este ca la acel moment, cand cel mare va avea 3 ani, cel mic va avea peste 6 luni iar in aceasta situatie nu voi primi stimulentul majorat.
As dori sa stiu daca este corect acest refuz si daca exista vreo cale pentru mine de a obtine stimulentul marit la 1500 de lei.
In cele din urma am reusit sa obtin stimulentul marit. Solutia a fost intrarea in concediu de crestere a copilului pentru o luna (am inteles ca nu se poate mai putin ). Apoi la revenirea la locul de munca am depus cererea pentru cel de-al doilea copilas, cerere care a fost aprobata. Atentie revenirea trebuie sa fie facuta inainte de implinirea varstei de 6 luni a copilului pentru a beneficia de stimulentul marit.