avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am restanta 27 de zile de concediu neefectuat . Firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am restanta 27 de zile de concediu neefectuat . Firma la care ...

Am restanta 27 de zile de concediu neefectuat . Firma la care lucrez n-ea pus sa planificam CO la începutul anului 2020 și 2021, dar nu sa ținut cont de planificare. Fiecare sia luat când a avut nevoie. Eu am fost nevoita sa îl amân de mai multe ori, fiind sef de echipă și nefacanduse o replanificare, Acum angajatorul spune ca zilele neefectuate pana la 1. Decembrie sau pierdut. În Decembrie nu se mai acorda concediu . Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 16:07, 24 Noiembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o afirmație care nu corespunde legii.

Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aratati-i angajatorului articolul de mai jos, din Codul muncii:

"Articolul 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
Concediul neefectuat in 2020 il puteti efectua pana la 30 iunie 2022, adica in termen de 18 luni calculate incepand cu 1 ianuarie 2021, iar cel neefectuat in 2021 pana la 30 iunie 2023.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
friday_325, utilizator
Din textul de lege nu scrie ca îl poate efectua pana la data de...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu "rezulta" din lege, atunci faceti o sesizare la ITM. Va "rezulta" ceva, cu siguranta... Insistati. Insistati. Dati-l in judecata pe angajator. Insistati pana il aduceti la disperare.
Daca atat gandeste angajatorul dvs., luati-va toate zilele de concediu de odihna disponibile si cautati-va alt loc de munca.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
sadrian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare concediu neacordat/neefectuat intr-o perioadă de 18 luni Whybal Whybal Am o problema vis-a-vis de neacordarea/neefectuarea concediului de odihna. Angajatorul, o instiutie publica si anume conducatorul instituiei nu ma lasa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati cu niste pareri in ... G. V. G. V. Buna ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati cu niste pareri in legaturi cu efectuarea concediului de odihna / raportarea lui si plata zilelor ramase in caz de ... (vezi toată discuția)
Domnilor avocati va rog frumos daca imi puteti raspunde la o ... alessandro29 alessandro29 Domnilor Avocati va rog frumos daca imi puteti raspunde la o intrebare,zilele de concediu de odicna ne efectuate in anul 2020 se transfera pentru anul ... (vezi toată discuția)