avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare. Am o nelămurire legata de orele de munca. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare. Am o nelămurire legata de orele de munca. Luna decembrie ...

Salutare. Am o nelămurire legata de orele de munca. Luna decembrie are o normă de ore de 176. 22 zile lucrătoare *8 ore. Programul meu e de 6 ore in timpul săptămâni și în două weekenduri lucram cate 12 ore pe zi de weekend din care se pun că lucrate 11 pt că 1 ora e pauza. Din cauză că weekendul meu pica in zilele de Crăciun(prima liberă a doua lucrez) pierd 11 ore din program. Și îmi ies că număr de ore lucrate 167. De la firma mi au zis că trebuie să recuperez cele 10 ore lipsa. E normal? Crăciunul pica in weekendul meu și practic e liberă deci de ce să recuperez? Ce soluții ar fi? Legea ce spune?
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2021
Iulianus2021, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:16, 29 Noiembrie 2021
Buna seara
Cele 176 de ore se presteaza de catre salariat in cele 22 de zile lucratoare (L-V). In cazul in care programul de lucru include si zilele de S+D, angajatorul trebuie sa va dea zile libere de repaus in alte zile din timpul saptamanii.
Programul dvs de lucru incalca prevederile Codului Muncii privind repausul saptamanal.
Munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala se compenseaza cu timp liber sau cu spor la salariu de minim 100%. Practic ceea ce lucrati in zilele de sarbatoare legala nu face parte din programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)
Zile nationale libere ContSters291600 ContSters291600 Buna ziua, In cazul in care ai program de lucru in ture la un departament care e activ non stop (24/7) Ce se intampla cand vin zilele nationale libere si pica ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare bugetari Castravetele Castravetele Buna ziua, Vreau sa imi tin singur indexul de ore suplimentare, sa vad daca imi sunt acordate liberele necesare. Daca exista cineva care ma poate ajuta. ... (vezi toată discuția)