avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de ...

buna ziua. o problema... am divortat la notar, am un baiat de 13 ani, avem scris in actele de divort custodie comuna, platesc pensie alimentara. baiatul are domiciliul cu mama sa. puna acum 2 luni venea baiatul pe la mine la sfarsit de saptamana ca asa avem programul de vizita. de 2 luni jumate nu mai stiu nimic de copil, is blocat pe telefonu copilului. nu raspunde la telefon nici la mesaje. copilul cand a fost la mine mi a spus ca nu o sa l mai lase maica sa sa ma mai vada. ieri am sunat o pe mama sa si mi a spus ca copilul nu vrea sa mai vorbeasca cu mine si nici sa ma vada. pe urma ma sunat copilul si mi a spus ca nu vrea sa vorbeasca cu mine si nici sa ma vada. problema e ca avem un program de vizita stabilit la notar. copilul i santajat si pus de maica sa sa zica ca nu vrea sa mai aibe nici o legatura cu mine. pe tel copilului is blocat acuma. si maica sa nu raspunde la telefon. copilul are 13 ani ,stiu sigur ca i pus sa minta. am fost acum o saptamana in timpul programului de vizita, am sunat la interfon,sa mi vad copilul, nu mi a deschis nimeni, erau acasa ca i am auzit fiind deschis geamul. doamna vrea sa monteze copilul impotriva mea sa nu mai aibe legaturi cu mine. ce as putea face? unde sa apelez? inca o data am divortat la notar, am program de vizita, platesc pensie alimentara. multumesc frumos.
Bună ziua.

Din păcate, singura dvs. opțiune este de a vă adresa instanței de judecată, cu o acțiune prin care să solicitați: (i) stabilirea domiciliului copilului la mamă, (ii) exercitarea autorității părintești în comun, de către ambii părinți, (iii) plata pensiei de întreținere, (iv) stabilirea unui program de legături personale cu minorul și, în concomitent, să vă adresați aceleași instanțe cu o altă cerere - emitere ordonanță președințială - prin care să arătați că vi se îngrădește dreptul de vizită, această din urmă cerere având caracter urgent, ce s-ar soluționa în cca 2 săptămâni.
Vă sfătuiesc, totuși, să consultați un avocat, să puteți vedea care sunt șansele de reușită, în raport de probatoriul ce îl puteți administra în fața instanței de judecată, dar, mai ales, pentru redactarea celor două acțiuni, cu indicarea motivelor în fapt și în drept ale cererilor.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E redundant. Toate acele capete de cerere au fost deja menționate și stabilite în convenția referitoare la minor.
Aceasta convenție constituie titlu executoriu.
Adresati-va unui executor judecătoreasc.
~ Conținut șters la cerere ~
am sunat la DGASPC si mi o spus sa merg la politie. oare intervine politia? acuma is sarbatorile de 1 decembrie. o sa merg dupa sa ma interesez la politie. multumesc frumos.
Și politia ce sa facă?

Alte discuții în legătură

Custodia copilului denis95 denis95 Buna! Sunt divorțat de mama copilului meu meu,iar mama nu respecta orarul de vizită stabilit,nu ma lasa sa imi vad copilul de aproximativ 3 luni,o sun si nu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita minor si conditii abuzive CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat: - am program de vizita minor stabilit prin conventie la notar astfel: ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti stilldanutza stilldanutza buna ziua.cumnatul meu a fost casatorit,in urma casniciei are un baietel de 6 ani.acum sunt divortati.in urma divortului copilul trebuie sa stea cu mama lui,la ... (vezi toată discuția)