avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Teambuilding salariati (zi lucratoare)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Teambuilding salariati (zi lucratoare)

Buna ziua,

In cazul unor salariati care participa la un teambuiding / activitate recreativa, cum vor fi pontati avand in vedere ca zilele de teambuiding cad in zile lucratoare? Activitatea nu se desfasoara in localitate.

Este corecta pontarea acestora ca fiind prezenti, fiind acordate si tichete de masa pentru aceste zile?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:07, 11 Decembrie 2021
"Or, aşa cum am arătat, indemnizaţia de delegare (diurna), nu se plăteşte pentru o muncă în plus prestată de salariat, ci este generată de scoaterea salariatului din mediul său obişnuit şi trimiterea lui să presteze muncă în afara locului de muncă obişnuit, pentru a compensa cheltuielile suplimentare determinate de această situaţie, neavând natură salarială. De aceea, interpretarea potrivit căreia indemnizaţia de delegare ar avea natura unui venit salarial, fiind supusă dispoziţiilor privind impozitul pe venit, este vădit eronată, atât din punct de vedere ale prevederilor de drept al muncii, cât şi din punctul de vedere al dispoziţiilor fiscale." (link text aici, ultimul paragraf: [ link extern ] )
@AndradaCristu
Dpmdv indemnizatia de delegare reprezinta drept salarial.
Drepturile salariale pot fi atat rezultatul direct al efortului depus de salariat pentru realizarea atributiilor prevazute in contract, cat si rezultatul indirect al acestora. In lipsa existentei unei prestatii din partea salariatului aceasta indemnizatie nu se va acorda (absente nemotivate, concediu medical, etc).
Acea definitie a indemnizatiei de delegare reprezinta o combinatie nereusita intre definitia indemnizatiei de detasare transnationala si scopul acordarii indemnizatiei de delegare prevazut in HG-urile care se aplica in sectorul bugetar.
Codul Muncii nu defineste indemnizatia de delegare, de aceea ii revine doctrinei acest rol. Nu ati ales-o pe cea mai reusita.
Chiar daca in Codul Muncii nu exista o astfel de clasificare a drepturilor salariale, totusi in tarile din vestul Europei ea exista, fiind deosebit de importanta in contextul detasarii transnationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Care e baza legală prin care anaf consideră diurnele externe venituri salariale? madalinap80 madalinap80 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Care e baza legală prin care anaf.ul considera diurnele externe venituri salariale ( indemnizații de ... (vezi toată discuția)
Diurne acordate soferilor de tir loricazacu loricazacu Buna ziua, Firma de transport acorda diurna soferilor in valoare de 30 lei/zi (diurna interna) si 60 euro/zi diurna externa. Totul mi s-a parut in regula ... (vezi toată discuția)