avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical COVID.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical COVID.

Concediu medical COVID se calculeaza 100% , primele 5 zile calendaristice suportate de ?
urmatoarele suportatte de FNUSS
multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 14:41, 6 Decembrie 2021
Potrivit OUG nr. 158/2005 (Ordonanța concediilor medicale), atât în cazul concediului medical pentru carantină, cât și al celui pentru izolare, indemnizația acordată este de 100% din baza de calcul stabilită conform aceleiași ordonanțe (iar nu de 75%). Totodată, mai prevede OUG 158, indemnizația pentru concediul medical de carantină sau izolare se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate - cu alte cuvinte, angajatorii pot cere decontarea integral în aceste cazuri.Conform OUG nr. 74/2021, indemnizația în cazul celor care se întorc din zonele roșii, unde au fost în interes personal, „se suportă pentru o perioadă de 5 zile din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate”.Salariatul respectiv nu mai este plătit deloc pentru celelalte nouă zile de concediu de carantină. Asta înseamnă că, deși e obligat să stea în carantină restul de zile, salariatul nu va mai fi plătit pentru acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua prin oug 126/2020 s-a modificat oug 158/2005 `` cuantumul ... mmarianne mmarianne Buna ziua Prin OUG 126/2020 s-a modificat OUG 158/2005 `` Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină sau izolare reprezintă 100% din baza de ... (vezi toată discuția)
Salut, doresc sa stiu cum se calculeaza salariul unui angajat ... Zwin Zwin Salut, Doresc sa stiu cum se calculeaza salariul unui angajat care a fost depistat cu Covid19 si a avut o perioada de 14 zile de izolare / concediu ... (vezi toată discuția)