avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urme pe beton nou turnat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urme pe beton nou turnat

De curând i-am ajutat pe ai mei la turnat beton pentru viitorul garaj din curte. Avem o rudă care stă într-una din casele din curte (este co-proprietar) și îngrijește o pisică.

Am rugat-o pe această rudă în repetate rânduri să țină pisica în casă până se întărește betonul și m-a ignorat, chiar a glumit pe seama mea, iar la scurt timp pisica a trecut de mai multe ori peste betonul neîntărit și a lăsat urme destul de adânci.

Ai mei, care sunt proprietarii garajului, sunt indeciși dacă să-l dea în judecată. Aș putea să-l dau eu? Pot fi aceste urme considerate daune / distrugere de proprietate? Ar fi caz penal? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
thco, utilizator
Cel mai recent răspuns: popdan , utilizator 12:57, 3 Decembrie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti foto/video cu pisica, atunci alta pisica a calcat acolo. Ati prin ideea!
Da, foto/video de la camerele de supraveghere, deci am dovezile. Mă întreb dacă pot eu să inițiez o acțiune juridică, din moment ce părinții mei (proprietarii) sunt indeciși.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu sunteti proprietar, dvs nu puteti solicita despagubiri.
Aveti autorizatie de construire pentru garajul ce urmeaza?
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma indoiesc ca cineva va lua in serios un astfel de caz, este enervant intradevar dar nu cred ca merita efortul sa dati in judecata, ruda-vecin poate spune ca nu este pisica lui ci una care seamana. Mai conteaza si daca spatiul din curte este clar delimitat in acte sau e co-proprietate. Eu zic sa va alegeti bataliile. Daunele pe care le-ati obtine sunt neglijabile oricum, dar bataia de cap cu procesul cam mare.
14 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
E fabuloasă întrebarea,dvs sunteti o sperants pt avocați ca procese vor exista intotdeauna.In primul rand nefiind proprietar nu aveti calitate procedurală activă pt a fi reclamant intr un proces civil.Nici nu se pune problema de penal,sau poate doriti condamnarea pisicii la eutanasiere)))).În rest să auzim de bine..