avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obiect: rezolutiune contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obiect: rezolutiune contract de intretinere

Obiect: rezolutiune contract de intretinere intocmit cu 23 de ani in urma intre parati si intretinutul care nu numai ca avea resurse materiale mai mult decat suficiente pentru asigurarea propriei intretineri (cat si a sotiei sale) dar fusese diagnosticat cu cancer pulmonar ce i-a provocat in scurt timp (6 luni) si decesul...Omu nu avea nevoie sa fie "intretinut" pe cheltuiala altei persoane...in realitate a stat la casa lui..a fost ingrijit de nevasta lui (care a mai trait 13 ani dupa acesta!) actul de intretinere incheiat cu parata si defunctul (azi) ei sot fiind un act imoral, batranului fiindu-i captata vointa in sensul incheierii respectivului act pentru a-i pune in posesia a 3 hectare de pamant. Reclamantul afla de-abia in 2020 de secretul pastrat cu strasnicie atat de fratele lui cat si cumnata (parata) cu ocazia deschiderii procedurii succesorale pentru un alt titlu de proprietate de 2,5 ha pe care il imparte la trei, frateste, cu ceilalti mostenitori. Reclamantul cere rezolutiunea contractului de intretinere cu repunerea in situatia anterioara..aduce martora la proces....vecina in varsta de 84 de ani care a vazut ca “intretinerea” nu s-a realizat…depune si alte inscrisuri, probe, dar..sentinta la “fond”este: “admite exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocate de parati”, respinge actiunea formulata de reclamant..cu drept de apel in 30 de zile…Motivatia nu am primit-o inca dar intrebarea e: mai putem avea vreo sansa la apel? Pare ca probele testimoniale, interogatoriile nu au fost luate in considerare?!? Iar martora adusa de ei a mintit cu nerusinare..Nu inteleg? de ce se mai face acel "juramant"..de spectacol..daca tot nu e respectat. Adica n-ai cum sa nu te infurii cind stii ce ai vazut cu ochii tai, ce ai trait si apare una din neant, pune mina pe Biblie si debiteaza numai prostii.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
Meleri, utilizator
Cel mai recent răspuns: Meleri , utilizator 17:52, 15 Decembrie 2021
Pot sa va mai intreb ceva? Care e data max. pina la care tre sa trimit partii adverse..mai bine zis hotilor care deja m-au jegmanit toata viata... "cheltuielile de judecata"?(suma nu e deloc neglijabila ;) si pica si intr-o perioada proasta)...chiar nu pricep de ce a trebuit sa asteptam juma de an..ca sa se intample..nimic..?!? puteau sa-mi zica din start ..judecata nu-i pentru catei si gata nu ma mai iluzionam...N-am inteles nici cind vine "motivarea' aia...cele 30 de zile pina cind poti face apel..de cand "curg" daca motivarea nu a fost data, ca deja au trecut 16 zile de la sentinta?!? nu ar trebui sa o stii (motivarea) inainte de a hotari daca mai faci apel? Va multumesc mult pentru ca am simtit empatia si amabilitatea dvs...e oribil ce am ajuns sa traiesc...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce hotararea devine definitiva, adica dupa ce trece termenul de ataca, se legalizeaza hotararea si poate fi executat silit, deci oricand inainte de asta.
Dupa ce primeste hotararea, poate plati.

Cand vi se va comunica hotararea acasa, sigur ca va veni motivata.
nu e mare lucru de motivat, ci ca s-a adresat tardiv instantei.
sincer.... si avocatul dvs trebuia sa fi stiut asta si sa va fi prevenit ca se poate intampla.
judecata nu-i pentru catei

cert e ca exista niste termene care trebuie respectate. Ca exemplu, daca va dau niste bani cu titlu de imprumut si dvs nu mi-i inapoiati, nu ma pot trezi peste 15 ani sa va chem in judecata ca nu mi i-ati dat, cat termenul de prescriptie e de 3 ani si debitorul invoca prescriptia ca in cazul dvs.
Daca iti da unu pe strada un pumn in gura, nu va ia nimeni in seama daca reclamati peste 6 luni, cat termenul pt a depune plangere e de 3 luni.
tatal dvs s-a trezit dupa 22 de ani de la decesul bunicului sa zica ca bunicul nu a fost ingrijit. Nici nu se mai pune problema acum daca a fost sau nu ingrijit, ci de ce nu a depus cererea la timp, in termen de 3 ani.
Discutati cu avocatul dvs dupa ce va vine hotararea acasa, daca e cazul de apel sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
am pierdut tot ce v-am scris! :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de intrtinere cu drept de uzufruct viager sory1979 sory1979 Buna Ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o mare problema. Bunicii sotiei mele au o casa la curte ; ei de buna voie si ne siliti de nimeni ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra minorei cosmin2889 cosmin2889 Buna ziua , Va prezint o hotărâre dintr-o sentință civilă pensie alimentara \"Stabilește locuinta minorei la domiciliul mamei. Dispune ca ... (vezi toată discuția)