avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

Buna ziua,


Va rog sa imi spuneti daca o asociatie de proprietari, care incheie contracte de munca pentru femeie de serviciu, portar etc, trebuie sa aiba Revisal. Si in baza carei legi?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 22 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 34
(1) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor.
....

HG 905/2017
Art.1
Prezenta hotărâre stabilește metodologia de înființare a registrului general de evidență a salariaților, denumit în continuare registru, și de completare și transmitere în registru a elementelor raportului de muncă, denumite în continuare date, de către următoarele categorii de angajatori:
a) persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au sau nu statutul de utilitate publică;
b) instituții/autorități publice/alte entități juridice care angajează personal în baza unui contract individual de muncă.

Art. 2
(1) În registru se înregistrează, anterior începerii activității, datele menționate la art. 1 pentru persoanele care urmează să desfășoare activitate în baza unui contract individual de muncă încheiat potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Fiecare dintre angajatorii prevăzuți la art. 1 are obligația să transmită datele în registru, către inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își are sediul/domiciliul, în ordinea angajării. Răspunderea pentru corectitudinea datelor transmise în registru revine în exclusivitate angajatorului.
Va multumesc pentru raspuns. Daca un angajator nu a infiintat Revisal, si au trecut mai mult de 5 ani de cand exista niste contracte, ce se poate face in acest sens pentru a remedia situatia si de a intocmi un Revisal? Si ce repercursiuni sunt? Mentionez ca taxele contributiile etc au fost platite mai departe
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl face acum si-l va depune/ transmite la ITM, conform HG mai sus menționată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare pentru a putea transmite revisalul ? jordella jordella Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa detin o calificare pentru a putea completa si transmite date in REVISAL. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Punct de lucru-angajare salariati ada24 ada24 Doresc sa angajez pe un cabinet individual cu sediul social in localitatea X o persoana si alte doua persoane pe puctul de lucru din localitatea Y. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca stromelectro stromelectro Daca unul dintre asociatii unei firme (SRL) este Primaria , se mai plateste comision la ITM ? (vezi toată discuția)