avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

Buna ziua,


Va rog sa imi spuneti daca o asociatie de proprietari, care incheie contracte de munca pentru femeie de serviciu, portar etc, trebuie sa aiba Revisal. Si in baza carei legi?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 22 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 34
(1) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor.
....

HG 905/2017
Art.1
Prezenta hotărâre stabilește metodologia de înființare a registrului general de evidență a salariaților, denumit în continuare registru, și de completare și transmitere în registru a elementelor raportului de muncă, denumite în continuare date, de către următoarele categorii de angajatori:
a) persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au sau nu statutul de utilitate publică;
b) instituții/autorități publice/alte entități juridice care angajează personal în baza unui contract individual de muncă.

Art. 2
(1) În registru se înregistrează, anterior începerii activității, datele menționate la art. 1 pentru persoanele care urmează să desfășoare activitate în baza unui contract individual de muncă încheiat potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Fiecare dintre angajatorii prevăzuți la art. 1 are obligația să transmită datele în registru, către inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își are sediul/domiciliul, în ordinea angajării. Răspunderea pentru corectitudinea datelor transmise în registru revine în exclusivitate angajatorului.
Va multumesc pentru raspuns. Daca un angajator nu a infiintat Revisal, si au trecut mai mult de 5 ani de cand exista niste contracte, ce se poate face in acest sens pentru a remedia situatia si de a intocmi un Revisal? Si ce repercursiuni sunt? Mentionez ca taxele contributiile etc au fost platite mai departe
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl face acum si-l va depune/ transmite la ITM, conform HG mai sus menționată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare pentru a putea transmite revisalul ? jordella jordella Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa detin o calificare pentru a putea completa si transmite date in REVISAL. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Carnete de munca stromelectro stromelectro Daca unul dintre asociatii unei firme (SRL) este Primaria , se mai plateste comision la ITM ? (vezi toată discuția)
Punct de lucru-angajare salariati ada24 ada24 Doresc sa angajez pe un cabinet individual cu sediul social in localitatea X o persoana si alte doua persoane pe puctul de lucru din localitatea Y. Intrebarea ... (vezi toată discuția)