avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprinderea individuala semneaza un contract de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprinderea individuala semneaza un contract de asociere cu o persoana juridica.

Buna ziua. Un titular de intreprindere individuala semneaza un contract de asociere cu o persoana juridica, prin care I.I pune la dispozitie spatiul, salariati, tehnica iar persoana juridica dotarea cu aparate de jocuri de noroc. Intrebarea mea este in urma acestei asocieri persoana fizica mai tb sa declare veniturile obtinute ca si comision jocuri de noroc in declaratie unica si sa plateasca impozit? Pun aceasta intrebare pt ca pledez mai mult pe tipul de relatie juridica: ASOCIERE PERSOANA FIZICA CU PERSOANA JURIDICA..., oare nu pers juridica ar tb sa faca stopaj la sursa daca este cazul unor castiguri din jocuri de noroc... multumesc...
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:51, 10 Aprilie 2022
Întreprinderea Individuală (ÎI) este asimilată persoanei juridice - cum ar fi SRL - atunci când încheie un astfel de contract și calculul impozitului și plata acestuia îi revine ei iar nu prin stopaj la sursă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform OUG 44/2008 REGIMUL JURIDIC AL I.I, ar fi cel de : FARA PERSONALITATE JURIDICA, deci nu poate fi asimilat srl, si pfa.. de aceea sunt si eu nelamurita..
Se refera la faptul ca acel contractul incheiat intre parti nu da nastere unei noi persoane juridice. Nu inteleg care este nelamurirea.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2022
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care dintre conturile contabile sunt considerate stopaj la sursa. Am o lista de 133 de pagini de la ANAF pe care tb sa o ... (vezi toată discuția)
Pfa- retinere impozit la sursa pentru intermediere? teodor-andrei teodor-andrei Buna seara, Incerc sa gasesc raspunsul la urmatoarea intrebare, pana acum am primit trei raspunsuri diferite (da, nu si mai intreaba :) ). Voi incerca sa ... (vezi toată discuția)