avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, În decembrie anul trecut am achizitionat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, În decembrie anul trecut am achizitionat un apartament ...

Bună seara,

În decembrie anul trecut am achizitionat un apartament de 3 camere în sectorul 5.
Cand ne-am mutat permanent în apartament, am constat cu stupoare ca liftul produce zgomote care se propaga în orice camera și care nu te lasă să te odihnești, indiferent de orele din zi sau din noapte. Din păcate,nu am sesizat acest lucru în scurtele vizite de dinainte de achiziționarea apartamentului și mutarea definitiva și nici vechea proprietara nu ne-a avertizat .
Am încercat sa purtam o discuție cu asociația de proprietari ,dar și cu alți proprietari de apartamente din bloc. Răspunsul a fost ca liftul se aude în toate apartamentele, dar ca locatarii s-au obișnuit și ca..doar nu vrem sa fie liniște toată în casa (cumva un vecin ne-a și ironizat).
Nerezolvand nimic ,am mers mai departe și am dat emailuri către firma care asigura mentenanță, dar și către ISCIR. La verificare, nu s-a constatat nimic legat de calitatea liftului, iar despre sunetul emis au spus ca nu este de competenta lor.
Sunetul pe care liftul în provoacă nu ne lasă să ne odihnim după o zi de munca. Dimineața, la ora 5.00, ne trezește zgomotul produs, oamenii începând deja sa plece la lucru și sa folosească liftul.
De asemenea, am dat un email către cei care se ocupa de ansamblul rezidențial în care ne-am mutat, însă momentan nu am primit niciun răspuns (și nu știu neapărat dacă este de competenta lor).
De precizat ca soțul meu a discutat cu președintele scării care a spus ca nu are ce sa facă, ca oricum locatarii nu vor sa dea bani pt izolarea liftului, iar la a doua verificare iscir l-a și "certat" pe soțul meu ,prezindu-i sa încheiem odată cu tot subiectul acesta (liftul).
Discuția cu ceilalți proprietari de apartamente s-a produs pe un grup de whats app, cum am precizat și mai sus, nimeni nu dorește sa investească bani în acest lift.
Unde pot merge mai departe pentru rezolvarea problemei?
Este necesara contactarea unui avocat pentru a da în judecata asociația de proprietari? Este necesara chemarea unui expert pentru o părere avizata ? Un expert ar putea spune daca sunt depășiți maximum de decibeli admiși în aceasta situație?
Pot reclama asociația de proprietari la primăria de sector sau sa merg direct în instanta?
Ne dorim soluționarea cât mai urgenta a problemei, întrucât suntem cu nervii întinși la maximum din cauza lipsei de odihna .
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Andrei Papae , utilizator 21:26, 6 Decembrie 2022
Bună ziua, va mulțumesc mult pentru răspuns.
Va putem contacta, pentru a apela la serviciile dvs? Ne puteți ajuta în acest sens, data fiind profesia dvs?
Va mulțumesc
Buna ziua,

Da, ma puteti contacta. Aveti datele mele de contact la profilul de consultant.

Cu stima,
Av. Cristina Ciurea
Vindeți apartamentul și cumpărați altul.Nu ați acordat prea multă atenție unor detalii importante precum distanta față de puțul liftului și camera tehnică în care se află troliul și motorul liftului.Este ceva normal zgomotul produs.Puteti incerca ceva în instanță dacă aveți timp,nervi și bani de tocat.
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, daca s-a rezolvat in vreun fel problema dvs si ce pasi ati urmat?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

ati gasit o solutie?suntem in aceasi situatie din pacate..

Alte discuții în legătură

Bloc nou si lift nou, care produce vibratii si sunete Elmira Elmira Am achizitionat o locuinta intr-un bloc nou , la ultimul etaj, iar liftul, respectiv ,, camera motoarelor,, aferente acestuia , este perete in perete cu ... (vezi toată discuția)
Vecini gălagiosi deasupra și dedesubt simdav1 simdav1 Locuieșc intr-un bloc la etajul 2. Vecinii de la etajul 3 au activitate intensa după ora 22:30 - aspira, fac curățenie, muta scaunele, dulapurile, fac ... (vezi toată discuția)
Elevator imobil condominiu Laur Laurențiu Laur Laurențiu Bună seara. De curând am achiziționat un apartament al unui imobil situat la etajul 1. Acesta dispune de elevator. O cunoștință mi-a spus ca exista o ... (vezi toată discuția)