avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa bunic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa bunic

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau decedat), din mostenirea bunicului.
Bunica este sotia supravietuitoare, iar tatal meu mai are o sora. Nu inteleg exact cum se face impartirea apartamentului (fiindca el face obiectul succesiunii).
Un alt obiect al succesiunii il va face un teren (pe al carui titlu de proprietate sunt trecuti bunica, tata si sora tatalui). Mama, in cazul de fata are vreun drept la mostenire (apartament sau teren)?
Va multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: amarilys , utilizator 16:09, 14 Ianuarie 2010

in primul rand , trebuie dezbatute doua succesiuni .
la succesiunea bunicului au vocatie succesorala bunica, in calitate de sotie supravietuitoare , matusa dvs. si dvs. prin reprezentare .
terenul : dvs. si mama dvs. aveti dreptul la cota parte din teren atribuita tatalui dvs. conform actului de proprietate.
va trebui sa se faca iesirea din indiviziune . daca exista intelegere intre parti tot la notar se realizeaza.
nu este vorba de o reprezentare.
tatal lor era in viata la data decesului bunicului, deci o cota parte din patrimoniul bunicului s-a transmis catre acest fiu care a decedat ulterior, respectiv in 2004.
multumesc mult acum parca parca am mai inteles ceva.
deci particip la succesiune prin retransmitere?
si totusi, mama daca nu poate veni poate face o procura sau daca vrea sa cedeze drepturile ei?
si care este diferenta intre succesiunea prin retransmitere si cea prin reprezentare?

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)