Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel imobil si noul proprietar inca nu a trecut contractele de utilitati pe numele lui. In momentul de fata la curent electric are de platit peste 1.800 RON. Daca el nu vrea sa plateasca facturile respective, va trebui eu sa platesc acele datorii?
Oprisanescu Stefan
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua ,in primul rand cum de aveti acces la consumul lui atata timp cat v-ati mutat ? Deci aveati cunostinta de asta de mai mult timp.Rezilierea contaractului se poate face online atata timp cat puteti dovedi ca aveti contract de vanzare-cumparare din data de .... si aduceti la cunostinta acest lucru cu numele ,prenumele si numarul de telefon al noului proprietar , restul va curge de la sine asa cum a fost mentionat mai sus cand va avea curentul taiat pentru neplata in urma unei notificari , recomandabil sa aveti indexul si ultima chitanta platita de dumneavoastra ,oricum este enel-ul lui , nu este problema directa a dumneavoastra ca el nu si-a facut transferul de contract pana acum ,,poate sta asa mult si bine poate nu are timp sau nu-i pasa asa mult .
Cand am vandut garsoniera, cumpăratorul a trecut curentul pe el dar cu niste kw in defavoarea mea. Eu avand si alta proprietate pe mine si contract cu ei, m-au incarcat cu kw si astfel apaream cu datorii la Eon. Nu conta ca le-am aratat data vanzarii, nu a contat absolut nimic. Ce scandal a fost, era o "logica" a lor de te durea noaptea mintii.
Deja ne sunau de la firma de recuperare. Nu stiu ce s-a mai intamplat, nu am achitat, nu ne-au mai cautat. Sfatul meu, ideal ar fi, sa mergeti amandoi cu contractul sa va mutati. Stiam ca se face doar cu ambii, vanzator si cumparator, altfel e ilegal. Poti incerca sa faci dovada kw predati la vanzare. Si curios, de ce nu le-a taiat curentul la o asa suma?
Lipsa de interes este a vânzătorului care suporta acum consecințele dezinteresului lui.Sa stea așa mult și bine după cumpărător până binevoiește să facă el contract nou.Trebuia să scrie în contractul de vânzare cumpărare ca utilitățile se trec pe numele cumpărătorului până la data de ...... după care se reziliază contractul cu furnizorii. Ați mers pe încredere.
DlGoe
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
@Oprisanescu Eu am cont la MyElectrica. Daca vreau sa comunic indexul sau sa vad factura, intru in cont. Simplu! La fel si @Tahan, pana are contract cu furnizorul, are si acces la date.