avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost toată ...

Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost toată viața soțul mătușii mele (sora unică a tatălui meu) care a decedat în 2002. Unchiul nu a avut frați și surori și nici copii, cu mătușa mea sau cu altcineva. Întrebarea este dacă pot mosteni ceva de la unchiul meu, rudă prin căsătoria cu mătușa mea, care mi-a fost rudă de sânge? Unde pot să mă interesez despre bunurile mobile și imobile ale unchiului meu, care a decedat într-un azil, departe de București, locul unde a trăit trei sferturi din viață și se pare că cineva l-ar fi păcălit că are grijă de el, în schimbul apartamentului de 3 camere în care a locuit cu mătușa mea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 18 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează ca e mostenitor rezervatar sau nu. Tata nu era rezervatar al surorii sale, nu ca ar fi contat.
Acum termenul de optiune e de un an, si termenul de 6 luni era decent, timp suficient sa te decizi daca accepti succesiunea sau nu. Cum nimeni nu e obligat sa lase mostenire, nimeni nu e obligat sa accepte mostenirea. Iar mostenirea poate fi acceptata expres prin declaratie la notar sau tacit prin acte din care se deduce acceptarea , in general alea pe care le faci in calitate de proprietar.
Tatal dvs pare ca nu a facut nimic ca nu se intelegea cu cumnatul.
Ar trebui sa va interesati totusi cum sta treaba cu apartamentul.
Da mulțumesc, dar nu prea știu unde să merg, nu am același nume de familie, nu dețin niciun act, doar fotografii de familie și certificate de deces ale mătușii și tatălui.

Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la un notar de pe raza ultimului domiciliu al matusii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in urma.Atunci s-a facut succesiune. ... (vezi toată discuția)