avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor confidentialitate

Unde este prevazut sporul de confidentialitate, daca am in fisa postului prevazut ca respecta confidentialitatea dosarelor de audit?
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 10:28, 15 Ianuarie 2010
Cititi topicul de mai jos cf.adresei
www.avocatnet.ro/content/for...

aveti raspunsul pentru intrebarea Dv.

Clauza de confidentialitate este prevazuta la articolul 26 din Codul Muncii si se precizeaza:
"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului, in conditiile stabilite in regulamentele interne, in contractele colective de munca sau in contractele individuale de munca."
Exista si o prevedere care este valabila atat pentru angajator, cat si pentru angajat. "Nerespectarea acestei clauze de catre oricare dintre parti atrage obligarea celui in culpa la plata de daune-interese."
La aliniatul 5 din articolul 17 se prevede "Cu privire la informatiile furnizate salariatului, prealabil incheierii contractului individual de munca, intre parti poate interveni un contract de confidentialitate."
Referitor la sporul de confidentialitate, acesta este prevazut in legea dupa care ati fost salarizat, dar de la 01.01.2010 a intrat in vigoare Legea unica de salarizare a personalului bugetar si trebuie sa fie aprofundata mai bine, deoarece toate sporurile pe ordonator de credite sau angajat nu pot depasi 30% (Legea nr. 330/2009).
Succes!
1. Nu cred ca are caracter confidential, avand in vedere si raportarile firmei, trim., sem. si anuale, catre institutii financiere precum si catre eventuali investitori, desi se presupune ca se adresează acţionarilor (sau echivalentului) în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor.
2. In cadrul ierarhizarii si salarizarii functiei sunt sigur ca s-a tinuit cont de complexitate postului.
3. Revenim la anii 2000 cand s-a introdus sporul in salarii dupa care au solicitat sporurile la noile salarii (unii le-au obtinut prin hot.judecatoreasca) si de atunci o tinem intro veselie?
Auditul intern are scopul:
• de a verifica daca activitatea organizatiei este in conformitate cu politicile, programele si managementul acestuia, conform prevederilor legale;
• de a evalua cat de adecvate sunt controalele financiare si nefinanciare dispuse de conducerea entitatii economice, si daca acestea sunt aplicate si in ce masura, in scopul cresterii eficientei activitatii organizatiei;
• de a evalua cat de adecvate sunt informatiile financiare si nefinanciare furnizate conducerii entitatii economice, pentru cunoasterea realitatilor din organizatia respectiva;
• de a proteja elementele patrimoniale bilantiere si extrabilantiere ale organizatiei si de a identifica metodele de prevenire a fraudelor si a pierderilor de orice fel.
([ link extern ] >
lucrez la o institutie publica! sper sa fie diferit
Daca este publica atunci este accesibila oricarui cetatean in in sensul legii 544/2001 si atunci despre ce confidentialitate vorbim. Nici dvoastra nu credeti in aceste sporuri (alte atributii :D) dar incercati poate, poate... desi nu mai avem de unde.

Alte discuții în legătură

Conditiile acordarii sporului de audit de 25% simonadenys simonadenys Sunt incadrata la o entitate publica ce are ca unic actionar consiliul local, finantata cu venituri proprii. La inceputul anului am fost incadrata pe functia ... (vezi toată discuția)
Spor pt clauza de confidentialitate si vechime n0sp3rat n0sp3rat Salut ! Deschid acest topic nu in ideea de a reprosa/acuza ci doar cu scopul de a ma informa. Lucrez in cadrul unei companii multinationale de foarte mult ... (vezi toată discuția)
Discriminare mayuk27 mayuk27 Sunt functionar public la o primarie, compartiment de evidenta a persoanelor si am un salariu lunar de 570 lei. Am colegi (personal contractual) care sunt ... (vezi toată discuția)