avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contor de bransament inundat si fara verificare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contor de bransament inundat si fara verificare metrologica

Caminul in care se afla contorul de bransament al blocului este inundat, apometrul - contorul este sub apa cam 30-40 de cm respectiv nu are verificare metrologica. Noi locatarii avem toti apometre cu verificare metrologica. Furnizorul factureaza in plus apa potabila caci contorul lor este cu o clasa de precizie mai mare decat ale noastre. Furnizorul a raspuns la petitia noastra de ce nu am schimbat noi contorul de bransament , in opinia noastra acesta apartine furnizorului. Motivul inundatiei din camin cine trebuie sa verifice , noi sau furnizorul? daca problema este dupa contor noi trebuie sa reparam dar cine verifica problema.?
Cu aceste intrebari am ajuns si la opc, asteptam raspuns si de la ei ( am fost informati ca opc este cu mana in mana cu firmele).
multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
zolyxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 13:46, 17 Februarie 2023
Foarte bune precizarile facute de catre @ Strongholds. Este drept, citate din legislatie, dar chiar asa si trebuie procedat!
Am mai scirs pe forum, ma ocup de problemele asociatiilor de proprietari/locatari de prea multa vreme ca sa stiu sa va raspund si sa va sfatuiesc in cunostinta de cauza.
Asadar, am observat ca autorul topicului ne informeaza ca toate demersurile sunt facute in numele unor persoane fizice, ceea ce nu este corect. Pai asociatia de proprietari (ma rog conducerea) ce face?
Toate aceste probleme trebuie aduse la cunostinta as. prop. Daca dupa 10 zile, acestia nu dau niciun raspuns, trebuie sa va adresat Compartimentului specializat din Primarie si o sa vedeti ca lucrurile se "vor misca".
Pe de alta parte:
Din cate mai stiu, acum, chiar daca contorul este complet inundat, acesta fuctioneaza normal, dar este adevarat, acesta trebuie sigilat, adica i s-a facut verificarea metrologica. Daca nu este sigilat si ati observat bine acest lucru, aveti dreptate, trebuie sa anuntati as. prop. care detine raporturi juridice cu firma furnizoare de apa-canal - dar ma indoiesc ca acest contor nu este sigilat. As vrea sa va mai spun ca aceste bransamente (cel putin la noi la Iasi), desi apartin in totalitate firmei furnizoare de apa canal, sunt date in grija asociatiilor de proprietari . Din ce cauza? Pai, probabil in opinia lor sa punem cate un om sa pazeasca aceste bransamente ca sa nu le violeze cineva sigiliile... Asadar, fiti atenti sa nu aveti o asemenea clauza prinsa in contractul de furnizare, iar daca o aveti sa-i obligati sa o scoata de acolo.

Aici pe forum s-a tot scris destul de mult pe tema diferentelor de apa care apar dintre cantitatile de apa facturate si cele raportate de catre proprietari. Diferentele acestea au o multime de cauze, dar niste oameni interesati le pot elimina rand pe rand, pana ce toata lumea va fi multumita.
Daca mergeti pe site-ul operatorului economic de furnizare servicii de utilitate publica din localitatea dvs. sau din alte orase, probabil ca o sa gasiti informatii privind aceste diferente despre care am discutat. Incercati sa le eliminati!
Va doresc mult succes!
Contestați factura emisă de către furnizor și cereți, prin reprezentant (!), dovada verificării metrologice a contorului. Cereți ca efectuarea citirilor să fie făcută în prezența reprezentantului asociației.
Instalația publică și contorul de branșament aparțin furnizorului (L. 241/2006).
Cu instituțiile politizate doar pierdeți timp, chemați-l în instanță pe furnizor dacă nu răspunde. Verificați clauzele contractului și sesizați parchetul pentru înșelăciune.
Spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)
Cine plateste bransamentul la apa moraru alexandru moraru alexandru in avizul de bransare la reteaua de apa scrie (in conformitate cu art. 3 litera i si k din legea 241 din 2006 Bransamentul pana la contor ,inclusiv caminul de ... (vezi toată discuția)