avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spraveghere la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spraveghere la locul de munca

Buna ziua
Este legal ca intr-o clinica sa fie instalate camere de luat vederi si microfoane in Receptie, unde sunt si pacienti?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
Pitesti, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:05, 24 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului
Art. 20. Pacientul nu poate fi fotografiat sau filmat într-o unitate medicală fără consimțământul său, cu excepția cazurilor în care imaginile sunt necesare diagnosticului sau tratamentului și evitării suspectării unei culpe medicale.
Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video si audio, instalarea și utilizarea sub aspect tehnic a echipamentelor și elementelor componente ale sistemului de supraveghere video si audio se realizează în conformitate cu prevederile legale în domeniu:

Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD);
Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, aprobate prin HG nr. 301/2012, cu modificările și completările ulterioare;
LEGEA nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)


Se supraveghează prin mijloace video si audio:

zonele de acces și spațiile destinate pacientilor (holuri, receptie);

Informațiile înregistrate prin sistemele de supraveghere video sunt destinate utilizării de către respectiva institutie medicala în scopul monitorizării accesului persoanelor în clinica, al asigurării securității spațiilor și bunurilor clinicii, precum și al siguranței persoanelor aflate în sediul clinicii și sunt puse la dispoziția organelor judiciare și a altor instituții abilitate de lege să solicite aceste informații, la cererea expresă a acestora.

Nu sunt monitorizate video sau audio zone precum: cabinet de consultatii, recoltare analize, sali de investigatii, interventii si tratamente, toalete și alte locații similare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum primesc despagubiri gdpr? Xerxes77 Xerxes77 Inteleg ca exista societati/organisme care asista cetatenii carora li s-au injcalcat drepturile prevazute in legislatia GDPR in a obtine despagubiri. In cazul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca trimiterea de e-mail pentru a da like la pagina ... Geo Mihai Geo Mihai Vreau sa stiu daca trimiterea de e-mail pentru a da like la pagina profesionala de facebook intra la comunicare comerciala sau nu? 1)Comunicare comerciala - ... (vezi toată discuția)
Unde sa autorizez activitatea? (lucru online de acasă) Ionut1812 Ionut1812 Bună, Dacă fac un pfa pentru a lucra remote (de acasă, pe calculator) pentru firme din străinătate, unde trebuie sa imi autorizeze activitatea ... (vezi toată discuția)