avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Daca vreau sa mi instalez camera video care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Daca vreau sa mi instalez camera video care reda doar ...

Buna ziua. Daca vreau sa mi instalez camera video care reda doar intrarea în apartament,am voie? Și dacă da,îmi trebuie aprobare de undeva?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:25, 21 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/t15397/came...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu, daca va supravegheati doar usa dvs. si nu incalcati regulile GDPR de a pastra si difuza acele imagini, nu aveti probleme :
www.avocatnet.ro/articol_516...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor se supune atat prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679, cat si ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, modificata si completata. Instalarea si utilizarea sub aspect tehnic a echipamentelor si elementelor componente ale sistemului de supraveghere video se realizeaza in conformitate cu Legea nr. 333/2003 si normele metodologice de aplicare a acesteia.

De asemenea, Autoritatea nationala de supraveghere a mentionat ca in situatia in care se are in vedere instalarea camerelor video pentru uzul personal, art. 2 alin. 2 lit. c) din Regulamentul (UE) 2016/679 prevede ca acest act normativ european nu se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal efectuate de catre o persoana fizica in cadrul unei activitati exclusiv personale sau domestice.

In plus, considerentul 18 din Regulament stabileste ca ``prezentul regulament nu se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal de catre o persoana fizica in cadrul unei activitati exclusiv personale sau domestice si care, prin urmare, nu are legatura cu o activitate profesionala sau comerciala.
Activitatile personale sau domestice ar putea include corespondenta si repertoriul de adrese sau activitatile din cadrul retelelor sociale si activitatile online desfasurate in contextul respectivelor activitati .`

Prin urmare, in situatia in care sistemul de supraveghere video montat de o persoana fizica este orientat doar asupra propriului imobil ori bunului personal, pentru uzul exclusiv personal, sunt aplicabile prevederile art. 2 alin. 2 lit. c) din Regulament. In sens contrar, in masura in care persoana fizica a avut in vedere sa panorameze si spatiul public se aplica Regulamentul (UE) 679/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Montare camere de supraveghere remuspr remuspr Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez pe etajul la care locuiesc o camera de supraveghere orientata catre intrarea in apartament si ... (vezi toată discuția)