avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Retineri in urma unui audit public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Retineri in urma unui audit public

O misiune de audit intr-o institutie publica a raportat : concediile de odihna in 2021 au fost gresit calculate si acordate in 2021. Mai exact aplicatia informatica de calcul a salariilor folosea regula din Codul Muncii (tinand cont de veniturile din ultimele 3 luni) si nu prevederile HG 250/1992 unde baza de calcul pentru CO este salariul de baza din luna curenta. Astfel se vor recalcula si retine sumele achitate necuvenit. Ce i se poate reprosa si imputa functionarului public ce se ocupa de salarizare in conditiile in care aceasta baza de calcul era setata prin program?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:45, 1 Martie 2022
I se poate reprosa eroarea de calcul ...
Dar i se poate imputa suma rezultata in urma corectiilor pentru toti salariatii? Sau vreo sanctiune disciplinara?
Sumele se vor imputa salariaților care le-au incasat necuvenit... respectivului i se poate imputa o eventuală abatere disciplinară...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri plata concediu odihna floribell floribell Cum procedez in cazul unul salarit (functionar public),caruia i s-a platit concediul de odihna, si in cursul anului [i]a intrerupt raportul de munca[/i] ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit eliss pavel eliss pavel Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Din 01.02 - 01.03.2010 am avut o angajata in concediu de odihna. A venit la serviciu in zilele de 02.03 si 03.03 2010 ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie concediu de odihna? 4924 4924 Ca urmare a aplicarii OUG 63/2010 institutia unde lucrez (bugetara) se desfiinteaza; de la inceputul anului si pana la aparitia OUG 63, multi dintre colegi au ... (vezi toată discuția)