Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua,
Doresc ca persoana juridica sa fac o donatie de bunuri din grupa CAEN 463 si 464 .
Va rog sa-mi comunicati din punct de vedere juridic care sunt implicatiile.
Transportul este organizat de catre cei din Ucraina.
Multumesc
Andreea Radulescu
floricernat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Daca sunteti persoana juridica cel mai avantajos este sa faceti o sponsorizare prin intermediul unei Asociatii/Fundatii, in conformitate cu Legea 32/1994. Sponsorizarile facute in conditiile acestei legi sunt credit fiscal la plata impozitului pe profit/venit (in functie de tipul de societate), in limita a 0.75% din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat. Asta inseamna ca o parte din suma sponsorizata (84% in cazul societatilor platitoare de impozit pe profit), va fi recuperata de la bugetul de stat la termenul de plata al impozitului pe profit. Conditia este sa aveti profit in anul in care faceti sponsorizarea pentru ca incepand din 2022 nu se mai pot reporta sumele.
In cazul contractului de donatie, aceasta va fi cheltuiala nedeductibila daca sunteti platitor de impozit pe profit, pentru ca nu reprezinta o cheltuiala efectuata in scopul desfasurarii activitatii economice. In plus, dpdv juridic, ctr de donatie care depaseste o anumita suma ar trebui autentificat notarial.
Vorbiti cu contabilul dumneavoastra sa analizeze situatia.
Donatie bani
clipa silvia
Buna ziua.
Intrebarea pe care vreau sa o adresez este legata de donatie.As vrea sa aflu ce documente trebuiesc facute de catre o firma (platitoare de impozit ... (vezi toată discuția)
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.