avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod CAEN
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod CAEN

Buna ziua!
As dori sa aflu, daca ma poate ajuta cineva, ce cod CAEN as putea adauga la o societate comerciala care vrea sa desfasoare o activitate ce consta in instalarea de materiale de publicitate, ''benere'', sigle,etc. sunt de fapt niste structuri metalice, dar nu stiu unde as putea sa le incadrez.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: knoppyx , utilizator 20:57, 20 Ianuarie 2010
43 Constructii
4399 alte lucrari speciale de constructii

Atentie !!! Explicatia de mai jos este pt grupa 43
Aceasta diviziune include constructiile generale si speciale pentru cladiri si de geniu civil, lucrari de instalatii pentru cladiri si finisaje ale cladirilor. Diviziunea include lucrari noi, reparatii, completari si modificari; ridicarea de cladiri sau structuri din prefabricate, pe santier si de asemenea, constructiile cu caracter temporar.
Constructiile generale reprezinta realizarea de cladiri integrale, cladiri pentru birouri, magazine si alte cladiri publice si utilitare, cladiri pentru ferme etc., constructii ingineresti (sau de geniu civil), cum ar fi: autostrazi, drumuri, strazi, poduri, tuneluri, cai ferate, aerodromuri, porturi si alte proiecte marine sau fluviale, sisteme de irigatii, sisteme de canalizare, dispozitive industriale, conducte si linii electrice, baze sportive etc. Aceasta activitate se poate desfasura pe cont propriu, pe baza de onorarii sau contract. Portiuni din lucrari, sau uneori, Intreaga activitate, practic, pot fi efectuate de catre subcontractori.
Constructiile speciale includ constructia unor parti ale cladirilor si lucrarilor de geniu civil, sau pregatirea In acest scop. De obicei, este vorba de specializarea Intr-un singur aspect comun diferitelor structuri, necesitand calificare sau echipament specializat. Sunt incluse activitati ca: fixarea pilonilor, lucrari de fundatii, forarea puturilor, lucrari de armare, lucrari de betoane, zidarii, fixarea elementelor prefabricate, schelarie, fixarea acoperisului etc. Aici este inclusa realizarea structurilor de otel, cu conditia ca piesele componente sa nu fie produse de aceeasi unitate.
In majoritatea cazurilor, constructiile speciale sunt executate prin subcontractare, iar reparatiile de constructii sunt efectuate, In special, pentru posesorul proprietatii.
Lucrarile de instalatii pentru cladiri includ instalarea tuturor tipurilor de utilitati care fac constructia sa functioneze. Aceste activitati sunt, de obicei, efectuate la locul constructiei, desi parti ale lucrarii pot fi executate Intr-un atelier. Sunt incluse activitati ca lucrarile tehnico - sanitare, instalarea sistemelor de Incalzire si de aer conditionat, antene, sisteme de alarma si alte lucrari electrice, sisteme de aspersoare, lifturi si scari rulante etc. Sunt de asemenea incluse lucrarile de izolatii (hidro si termoizolatii, izolatie fonica), lucrarile de instalatii frigorifice comerciale, instalarea iluminatului si a sistemelor de semnalizare pentru drumuri, cai ferate, aeroporturi, porturi etc. Sunt incluse, de asemenea, reparatiile la lucrarile mai sus mentionate.
Activitatile de finisare a cladirilor cuprind acele activitati care contribuie la finalizarea sau finisarea unei constructii, cum ar fi: montari de geamuri, tencuieli, vopsitor ie, zugraveli, pardoseli sau captusirea peretilor cu placi de ceramica sau cu alte materiale, ca: parchet, tapet, mocheta etc.; lustruirea pardoselilor, lucrari de dulgher ie fina, lucrari acustice, curatarea exteriorului etc. Sunt incluse de asemenea reparatiile la lucrarile mai sus mentionate.
Buna seara !
Si eu am aceiasi problema. Vreau sa ma fac PFA si sa amplasez in centrele comerciale automate de guma de mestecat, mingi de cauciuc, jucarii in capsule de plastic, tatuaje pentru copii. Si nu stiu in ce cod CAEN ma incadrez. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva.
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 5071 PHV PHV Buna seara In noul cod CAEN nu regasesc codul 5071 ,,Servicii de reparatii si intretinere al instalatiilor electrice in constructii \\". Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pfa instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna ziua, Doresc sa deschid un PFA pentru efectua instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica la locuinta clientilor. Am experienta ... (vezi toată discuția)
Identificare cod caen greensea greensea Buna ziua Spunet-mi va rog, carui cod CAEN ii apartin lucrarile de constructii de complexe pentru petrecerea timpului liber. Multumesc (vezi toată discuția)