avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare

vreau sa cumpar un apartament care va fi gata abia la iarna dar constructorul doreste banii acum si imi va da o reducere considerabila. Constructorul imi spune ca vom face o promisiune de vanzare la notar. Ce garantie am eu ca odata banii luati de la mine si alti cumparatori acesta nu va iesi din tara cu ei? va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2022
Sadams, utilizator
Blocul e I construcție am fost sa îl vad. Mai trebuie doar acoperișul finalizat și pe urma urmează geamurile și finisajele interioare. Mulțumesc pentru sfaturi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@sadam Ati vazut vreun pescar sa prinda pesti fara momeala?! Trebuie sa puna ceva in carlig pt. a musca pestii!
Bună dimineața. Acel antecontract de care ziceați se poate face la orice notar? Sau am nevoie de un avocat pt a ma consulta cu el referitor la cum sa fie întocmit și ce sa scrie în acel contract? Sau stiți unde găsesc un model sau pe cineva care sa îmi întocmească asa ceva?
Mulțumesc.

SOS1000 a scris:

Nu aveti nici o garantie dar daca va doriti asa mult acel apartament cu toate ca acum oferta este extrem de generoasa si aveti de unde alege , mergeti pe varianta cea mai simpla , un antecontract cu clauze bine definite care sa acopere toate situatiile neprevazute si platiti doar avansul minim . Trebuie sa tineti cont si de alte aspecte , daca blocul sau ansamblul rezidential este doar un proiect sau este deja in constructie , daca s-au realizat deja bransamentele pentru utilitati , apa , canalizare , energie electrica , gaze , etc , si aveti grija si in ce priveste locul de parcare pentru a evita eventualele neintelegeri din viitor . Daca constructorul doreste toti banii e clar ca nu are alte surse sa demareze lucrarile sau sa le continuie , aveti mare grija , e de peferat sa pierdeti doar avansul decat toata suma si mai intotdeauna o "reducere considerabila" poate ascunde multe necunoscute !

Antecontractul se la notar și se redactează la sediul biroului.
Puteți merge la orice notar ales de dvs, din moment ce dvs achitați onorariul.
Buna ziua,

Va sugerez sa fiti asistat de un avocat, la momentul semnarii antecontractului de vanzare-cumparare, in forma autentica, notariala, ad validitatem.

De principiu, avansul este reprezentat de 10 % din pret.

Plata pretului, in prealabil perfectarii contractului de vanzare-cumparare va ofera posibilitatea actionarii in instanta, insa, daca societatea nu detine bunuri , in patrimoniu, nu veti avea cum sa puneti in executare respectiva sentinta civila.

Exista posibilitatea de a fi indusa in eroare, in aceasta modalitatea, constructia sa nu fie finalizata la termen, iar dumneavoastra sa investiti sumele de bani economisite, pentru a dobandi respectivul imobil, fara a fi perfectat contractul de vanzare-cumparare.

Nu exista nicio garantie ca va fi respectat, intocmai, antecontractul de vanzare-cumparare.


Consultati un avocat.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor ... GAlina2022 GAlina2022 Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor pentru casa si teren si el a mai facut la cateva luni distanta acelasi antecontract pentru ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)