avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselatorie auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselatorie auto

Salut comunitate. Pe 24 ianuarie mi-am achizitionat o masina pe care mi-am dorit-o demult.In prealabil vorbisem cu proprietarul gasit pe olx care la prima vedere parea o persoane extrem de decenta cu familie frumoasa si chiar cu un job onorabil(paramedic). Tot ce am vrut sa stiu despre masina mi-a spus, si a spus ca a mai investit bani in anumite accesorii. Am mers insotit de cumnatul meu in localutatea de unde era sa vad masina, omul a fost linistit, placut, mi-a dat masina sa ma plimb cu ea, totul parea ok. Mi-a spus ca trebuie sa scimb dupa o luna sau doua uleiurile la ea... Intre timp am cumparat-o fiind sedus de aspectul ingrijit al masinii si de seriozitatea vanzatorului.
Asadar dupa un timp m-am dus sa schimb uleiurile ,iar cei de la service, dupa o inspectie amanuntita au gasit rugina la praguri la suportii de la sasiu(lucru pe care il pot tolera, desi vanzatorul m-a mintit zicand ca e fara rugina). Peste ceea ce nu pot sa trecveste faptul ca mecanicii au mai gasit si faptul ca blocul motor fusese crapat si dat cu o solutie cat sa mai reziste o perioada, si se scurgea antigel. Nu mult, dar se scurgea. Am luat legatura cu vanzatorul masinii si i-am ecplicat situatia, insa el a spus ca nu stia de probleme pentru ca si el a luat masina de la cineva si a bagat bani in ea. I-am explicat ca am toate discutiile si convorbirile in care mi-a spus ca masina este impecabila dpdv a ruginii si a motorului, apoi el a inceput sa spuna ca trebuia sa imi asum riscurile inainte de a cumpara o masina second si ca n-are el ce face, si sa-mi vad de treaba sa nu-l mai deranjez.I-am spus ca nu e nevoie sa ii dau masina inapoi si sa imi restituie banii, insa macar inlocuirea blocului motor sa o suporte, adica 1000 eur.Nici m-a vrut sa auda!
Eu inteleg ca am fost fraier si toate cele, insa genul asta de oameni nu trebuie lasati sa scape usor pentru ca si altii vor prinde curaj... Nu mai pun faptul ca eu am dat pe masina 4500 euro si el a trecut-o pe actul de vanzare-cumparare cu 3500.
As vrea va rog un sfat prin care sa fac in asa fel ca acest vanzator sa simta putin frica in urma banilor castigati asa usor. Macar reparatia la motor sa mi-o suporte... Tot el ma ameninta ca ma da in judecata daca il mai deranjez cu mesaje... Imi spunea ca a luat-o cu o suma si a mai bagat bani si nu isi permite sa piarda, insa eu am an voie sa pierd totul daca e sa ne luam dupa logica lui.Mi-a mai spus ca de ce ma plang de bani daca mi-a trebuit masina si ca par cu bani si nube problema pt mine s-o repar... Si ce imi trebuie mie masina daca am copil mic... Voi va dati seama ce fel de om e? Nu trebuie lasat sa se bucure de rata pe mea 5 ani... Spuneti-mi va rog ce pot face din punct de vedere legal, ca sunt atat de terminat psihic si imi e rau de mor.(vreau doar sa imi scot banii pe reparatia motorului si nimic mai mult). Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Jimny43 , utilizator 12:40, 26 Martie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii? Ionut245 Ionut245 Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovechicul cu vicii ascunse anonim123434 anonim123434 In urmă cu 10 zile am achiziționat un autoturism, la momentul cumpărării mașina s a comportat super ok însă a doua zi a început să aibă probleme am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)